Hjernehatten fra Platoscience er nu klar til den brede befolkning
Hjernehatten fra Platoscience er nu klar til den brede befolkning

Hidtil har det hjernestimulerende headset fra PlatoScience været produceret i meget små oplæg forbeholdt en entusiastisk skare af biohackers. Men nu er hjernehatten klar til storproduktion.

Hidtil har det hjernestimulerende headset fra PlatoScience været produceret i meget små oplæg forbeholdt en entusiastisk skare af biohackers. Men nu er hjernehatten klar til storproduktion.

Kan man træne sin hjerne til at blive mere fokuseret eller kreativ ved at udsætte den for små doser elektricitet? Det mener det danske startup PlatoScience, der siden 2015 har arbejdet på at udvikle et headset, der skal bevise det.

De første 200 headset har virksomheden selv 3d-printet og samlet på Vesterbro, inden de blev solgt til en lille skare af entusiastiske biohackers. Men efter års udvikling og test er headsettet PlatoWork nu klar til storproduktion, og derfor har startuppet sat det til salg til den brede offentlighed på Indiegogo.

”Vi har arbejdet ret meget under radaren indtil videre uden at bruge energi på marketing. De salg vi har haft, er kommet helt organisk. Men nu har vi testet headsettet og implementeret de ting, som vi har fået feedback på fra de to første produktrunder, og gjort produktet klar til storproduktion,” siger Balder Onarheim, som er medstifter af PlatoScience.

Allerede efter 18 timer havde virksomheden solgt headsets for de 22.000 dollars som var målet – og i skrivende stund har kampagnen rundet det dobbelte. Og for PlatoScience er det ikke bare en vigtig produktlancering, men også første skridt mod at gøre brainhacking mainstream.

PlatoScience
Stifteren understreger, at hjerneheadsettet ikke er en magisk pille men et træningsredskab – ligesom med fysisk træning. 10 armbøjning kan godt give et mindre, kortvarigt boost, men der skal vedvarende træning til, hvis man vil i god form. Og det gælder også for hjernetræningen.

Vil nå bredden med crowdfunding

PlatoWork udnytter en blandt læger velkendt teknologi kaldet tDCS eller transcranial Direct Current Stimulation, der sender bittesmå elektriske signaler ind i specifikke områder af hjernen for enten mere fokuseret eller kreativ tankevirksomhed.

Indtil videre har det primært været biohackers, der var interesseret i teknologien, men med den bredere kampagne har virksomheden nu nået en bredere brugerskare. Og det har været hele ideen med at gå på Indiegogo.

”Tanken var, at hvis vi kan lykkes med en god Indiegogo-kampagne, kan vi få et bedre reach. Og det fedeste, vi kan se nu, er, at det ikke kun er det helt snævre publikum, som vi indtil videre har solgt til, der er interesseret. Produktet og konceptet er så nyt, så det at man kan se, at andre køber det og taler om det, giver en crowdeffekt – man er ikke helt skør, fordi man køber det,” siger Balder Onarheim.

Første skridt mod mainstream

For PlatoScience er rejsen til at skabe en ny produktkategori for brainhacking i gang. Med crowfunding-kampagnen har de nået teknologiske firstmovers, som ikke nødvendigvis går op i biohacking men er interesseret i de nyeste gadgets. Der er dog stadig et stykke vej, før teknologien er allemandseje.

Læs også: Millioner af kroner og 11 supernørder til elektrisk hjernehat

”Det er jo det super spændende spørgsmål: Hvornår går braintechnologies mainstream? Vi ved ikke, om det er om et halvt år eller fire år, men vi er i hvert fald med,” siger Balder Onarheim.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.