Hiveonline bliver første startup i fintech-sandkassen
Hiveonline bliver første startup i fintech-sandkassen

Startuppet Hiveonline bliver den første deltager i Finanstilsynets nye sandkasse kaldet FT Lab. Finanstilsynet forventer snart at kunne udpege yderligere to virksomheder.

Tidligere på året annonceret Finanstilsynet, at man ville udvikle en fintech-sandkasse, hvor etablerede startups kunne få lov at teste deres løsninger, inden den hårde finansregulering trådte i kraft på det rigtige marked.

Nu bliver sandkassen til virkelighed, og Hiveonline indleder det første testforløb i samarbejde med Finanstilsynets fintech team, hvor blandt andet de lovgivningsmæssige rammer for virksomheden skal afklares i løbet af de kommende måneder.

“Vi er meget begejstrede over udsigten til at skulle arbejde tæt sammen med Finanstilsynet og være en del af det første Fintech Lab for at udvikle hiveonlines platform, der skal skabe finansiel tillid til små og mellemstore virksomheder, og afprøve nye forretningsmodeller,” siger Sofie Blakstad, CEO i Hiveonline.

Læs også: Fintechs skal teste forretningmodeller i Finanstilsynets nye sandkasse

Hiveonline udvikler en blockchain-baseret platform til blandet andet kommunikation og betalingsformidling mellem små- og mellemstore virksomheder, eksempelvis håndværkere, og deres kunder.

“Det er vigtigt for os at sikre, at vores produkt er i overensstemmelse med lovgivningen og giver vores kunder den tilstrækkelige beskyttelse. Og det er netop her, at et tæt samarbejde med Finanstilsynet er omdrejningspunktet,” siger Sofie Blakstad.

Tilsynet tættere på fintech-miljøet

Fintech-bølgen ruller, og i de seneste år har Finanstilsynet mange gange måtte forholde sig til nye teknologier i den finansielle verden. Her kan den nye sandkasse bringe tilsynet tættere på innovationen.

”Det er en væsentlig milepæl, at vi nu kan indlede samarbejdet med hiveonline som den første deltager i vores FT Lab. Dialogen med det finansielle iværksættermiljø har stor betydning for os, og den giver en unik mulighed for at få større indsigt i de nye teknologier og den praktiske anvendelse heraf,” siger Jesper Berg, direktør i Finanstilsynet.

Finanstilsynet forventer snart at kunne udpege yderligere to deltagervirksomheder.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.