Sponseret: Health Venture Lab – Din livreddende idé har brug for forretningsforståelse
Sponseret: Health Venture Lab – Din livreddende idé har brug for forretningsforståelse

Har du en idé, der på papiret kan redde menneskeliv, er det vigtigt, at du forstår, hvordan du skaber en forretning bag. Det kan non-equity acceleratoren Health Venture Lab, der nu søger danske deltagere til næste hold, hjælpe med.

Har du en idé, der på papiret kan redde menneskeliv, er det vigtigt, at du forstår, hvordan du skaber en forretning bag. Det kan non-equity acceleratoren Health Venture Lab, der nu søger danske deltagere til næste hold, hjælpe med.

Ariklen er skrevet i samarbejde med GE Healthcare og Health Venture Lab.

Danmark er kendt for sine store medico og life-science virksomheder ude i den store verden, og noget tyder på, at en underskov at nye startups på healthtech-området, kommer til at holde den fane højt mange år fremover.

Radiobotics bruger machine learning til at analysere røntgenbilleder, Sanity Nugde forbedrer håndhygiejne med IoT og Neurescue har udviklet en ny form for hjertestarter. Og det er fremadstormende startups som dem, der har fået den europæiske healthtech-accelerator ‘Health Venture Lab’ til at rette kikkerten mod Danmark, når de skal finde deltagere til næste kuld.

Acceleratoren, der er støttet af den amerikanske medico-koncern GE Healthcare, leder efter 30 innovative early stage-startups indenfor healthtech, der er tæt på et MVP og klar til at gå i markedet. Det er nemlig den type virksomheder, det EU-støttede Health Venture Lab vil løfte på forretningssiden med dens seks måneders program i Budapest.

Forretningen er livsvigtig

Healthtech-startups har som gennemgående mission, at de med deres teknologi ønsker at redde liv. Det kræver ofte en tung, teknisk løsning, som har lang vej fra ide til marked. Og i den proces kan forretningsbenet blive glemt.

”Du kan have en fremragende idé, som kan redde en masse liv – teoretisk og på papiret. Men hvis ikke du kan finde ud af bygge den ind i processen som sygeplejersker og læger bruger på en intuitiv måde måde, så bliver ideen ikke taget ind – uanset hvor god den er. Vi skal møde deres behov – ikke den anden vej rundt,” siger William Benko, der er serieentreprenør, owner of Rózsakert Medical Center Private Clinic, en coachespresident for AmCham Hungary, der er coach under forløbet.

Deltagerne får under det seks måneder lange forløb adgang til eksperter fra universiteter og industrien og et internationalt netværk af både eksperter og meddeltagere.

”Programmet lærer dig forretningssiden rigtig godt. Mange af teams har deres tekniske side på plads, men man skal også vide, hvordan man laver forretning, og det lærer man på forløbet,” siger Stefan Larca, Co-founder af det romænske startup Xvision, som vandt ’Rising Innovator’-prisen i efterårets program.

Acceleratoren begynder at acceptere ansøgninger til programmet efter den 13. marts, og der kan ansøges her: https://www.hvlab.eu/. Sidste dag for ansøgninger er d. 28. marts.

Fakta: Om Health Venture Lab:

  • Health Venture Lab er en healthtech-accelerator, der er startet af medicogiganten GE Healtcare og Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi, som er målrettet early stage startups indenfor life-science og healthcare.
  • Acceleratoren søger lige nu 30 innovative startups til forårets program i Budapest. Programmet løber over seks måneder, hvor deltagerne blandt andet får adgang til eksperter fra industrien og universiteter.
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.