Good Monday lander tocifret millioninvestering: “Fra januar er det fuld pedal”
Good Monday lander tocifret millioninvestering: “Fra januar er det fuld pedal”

Good Monday, der nytænker måden at drive kontor på, modtager sin anden millioninvestering på bare seks måneder. Løsningen skal følge med et arbejdsmarked, der er i hastig forandring, og hvor en yngre generation vægter frihed højere end økonomisk tryghed.

Good Monday, der nytænker måden at drive kontor på, modtager sin anden millioninvestering på bare seks måneder. Løsningen skal følge med et arbejdsmarked, der er i hastig forandring, og hvor en yngre generation vægter frihed højere end økonomisk tryghed.

I 12 år har Google fokuseret på at skabe et attraktivt kontor og arbejdsmiljø for at lokke de skarpeste hjerner til. For det bliver her, kampen for at tiltrække talenter skal stå i fremtiden, mener stifteren af det danske startup Good Monday.

“Den nye generation stiller langt større krav til deres arbejdsplads end tidligere, og hvis man skal gøre sig forhåbninger om at holde på de bedste folk i branchen, skal de tages seriøst,” siger Mik Strøyberg, der er co-founder og CEO i Good Monday.

Læs også: “De ressourcefulde finder altid en vej, for der må være en vej”

Når solen brænder igennem morgendiset på en klar efterårsdag i starten af november, har Mik Strøyberg været oppe i flere timer. Hans dage og morgener er nøje planlagt, så han kan balancere den travle hverdag som iværksætter med det lige så travle privatliv, han deler med sin kone og to børn.

Han står tidligt op, arbejder i to timer før børnene skal vækkes og afleveres. Aktiviteter som træning arrangerer Mik Strøyberg i løbet af dagen mellem møder og deadlines. Netop friheden til at planlægge en dag, hvor man tillader arbejde og privatliv at flyde sammen, er pointen bag Good Monday.

“Interessen for fleksible kontormiljøer boomer, og her sidder hovedsageligt folk, der af egen fri vilje har valgt den arbejdsform. De får en tilfredsstillelse i at arbejde sammen med andre, som nyder at udleve deres potentiale, se ting gro – både medmenneskeligt og forretningsmæssigt – og have friheden og selvtilliden til at gå, hvis det passer dem. De stempler på ingen måde ind og ud af arbejds- og privatlivet,” siger Mik Strøyberg og fortsætter:

“I gamle dage kunne du lave en ISS-løsning, hvor kontoret var sterilt, og hvor alt fra kopper til kontorstole matchede den mørkeblå farve. Det var strømlinet, og det var nemt at udtrykke DNA. Medarbejdere i dag vil se sig selv afspejlet i deres arbejdsplads, fordi du skal kunne tage et billede til Instagram og sige ‘jeg er mig selv hele vejen gennem livet,’” siger Mik Strøyberg.

Arbejdsmarkedet er under hastig forandring, og mange undersøgelser viser, at freelancere vil udgøre en større del af fremtidens arbejdsstyrke. Så er det ikke paradoksalt, at Good Monday, der vil skabe et centraliseret arbejdsmiljø, finder momentum netop nu?

“Jo, bestemt. Men vi kommer ikke til at se, at alle er freelancere i morgen. Jeg tror stadig på, at dem der står sammen står stærkere. Man skal sørge for at have interne rammer, der fungerer. Det skal give freelancerne lyst til at komme ind på kontoret og være en del af miljøet,” svarer Mik Strøyberg.

Et uberørt landskab

Good Monday får nu et solidt rygstød i den tocifrede millionklasse til at udleve vision om det gode kontorliv. Indtil videre er der skudt 15 millioner i Good Monday. Det giver platformen den medvind, der skal til, for at man kan følge med efterspørgslen fra de mange virksomheder, som har set fidusen i en centralisering af kontordriften.

Læs ogsåGood Monday vil støbe fundamentet for et sundt kontorliv

En af investorerne er venture capital-selskabet Creandum, som blandt andet har investeret i Spotify, iZettle og danske Pleo. Bjarke Staun-Olsen fra Creandum er heller ikke i tvivl om, at centraliseringen af kontordriften har en styrke for væksten i de private virksomheder, og at Good Monday har potentiale til at blive markedsleder på sit felt.

“Creandum har lagt penge i projektet, fordi det cater til en ny kategori. Der er ingen, som før har taget sig af kontordriften, og det er et uberørt landskab, som kan skaleres. Og visionen om at tænke mennesker først er et spændende take på dét at vækste,” siger Bjarke Staun-Olsen.

Investeringen skal bringe Good Monday ud på nye markeder, og startuppet er i høj grad landeagnostiske og fokusere istedet på storbyer i Europa. Her peger pilen mod London eller Amsterdam.

“Vi skal rulle ud i de nye markeder med den største respekt for markederne – og respekt for at vi er ukendte, og at kunderne ikke forstår vores løsning og forretningsmodel endnu. Vi skal starte forfra, hvilket er en hård disciplin, fordi kunderne skal fodres med babyske igen,” siger Strøyberg og fortsætter:

“Herefter kommer vi ind i en nail-it-fase, hvor vi skal etablere os, validere et produkt på et marked og skabe traction, der viser, at folk tager det til sig og elsker produktet. Herefter kan vi begynde at skalere det. Hvis du ikke har respekt for faser, så kører du din idé ud over klippen. Du skal have fart på og momentum, men du må ikke forcere eller lave premature scaling.”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.