De største esport-stjerner har i flere år fyldt de største sportsarenaer med begejstrede fans – her til Dota2-turneringen ‘Red Bull Battlegrounds’ i Warfield Theatre i San Francisco. Men for bredden mangler der stadig en gode måde at finde holdkammerater, mener det danske startup GamingBuddy.gg.
GamingBuddy.gg: ”2,3 milliarder gamere fortjener deres eget community”
GamingBuddy.gg: ”2,3 milliarder gamere fortjener deres eget community”

Fire unge, danske iværksættere har startet et socialt medie for gamere, som skal gøre det nemt at finde gamer-makkere, når det vanlige slæng ikke lige har tid. Samtidig håber de, at platformen kan være med til at gøre gaming mere socialt.

Fire unge, danske iværksættere har startet et socialt medie for gamere, som skal gøre det nemt at finde gamer-makkere, når det vanlige slæng ikke lige har tid. Samtidig håber de, at platformen kan være med til at gøre gaming mere socialt.

Sportshaller som fyldes af gamere med tunge CRT-monitorer og kluntede kabinetter under armene, er i stor stil et billede fra en svunden æra. Når gamere mødes i dag, er det online. Og derfor har de fleste moderne onlinespil også både avancerede matchmaking-systemer og kommunikationsværktøjer som chat og pings.

Alligevel er det stadig bøvlet at finde faste spillemakkere, som man kan samarbejde og udvikle sig sammen med. Og i stedet for at det foregår på tværs af Facebook-opslag og diverse fora, har det danske startup GamingBuddy.gg udviklet et socialt medie for gamere.

Læs også: Esport er godt på vej til at blive en ”billion dollar industry”

”Der mangler en platform som ’connecter like-minded gamers’. Vores platform giver gamere muligheden for at opbygge og dyrke deres netværk, hvilket gør gaming-miljøet mere socialt og åbent. Vi har en vision om at forene og forbinde gamere, så man nemt kan opbygge et netværk med andre gamere,” siger Rasmus Bruun, som er medstifter af GamingBuddy.gg.

Selvom platformen indtil videre kun har været i beta siden december sidste år, har den fået 1000 brugere fra 20 forskellige lande – uden at bruge én krone på markedsføring.

https://www.facebook.com/GamingBuddy.GG/videos/631954663941487/

Af Gamere – for Gamere

Bag GamingBuddy.gg står fire studerende, som fandt sammen om projektet sidste sommer. Siden da har de selv udviklet alt fra platform til promovideoer – og så er de selvfølgelig selv vilde med at game.

”Vi har alle været frustreret over, hvor svært det er at finde “gamingbuddies”, og forstår os på hvilke features, der er essentielle for gamere. Med et community, i en størrelse af 2.3 milliarder engagerede medlemmer, fortjener communitiet også et socialt medie designet specifikt til sig selv. Det er vores ambition at blive det sociale medie,” siger Rasmus Bruun.

Teamet bag GamingBuddy.gg (fra venstre): Rasmus Bruun, Lukas Guldstøv, Vicente Hansen og Lau Falke Petersen

Selvom det tekniske set godt kan lade sig gøre for spillerne at finde hinanden inde i spillet, så mener han ikke, at det er en god nok metode. Det skal være nemt og hurtigt at finde en gamingmakker, hvis det vanlige slæng ikke lige har tid til at spille, og det sociale skal række ud over selve oplevelsen inde i spillet.

”Klart størstedelen starter et spil op alene, men størstedelen vil også gerne spille sammen med en ven. Hvert spil er lavet med det formål om at game – ikke med formålet om at bygge et netværk af gamere. Det bidrag vil vi gerne være til gaming-communitiet. Desuden begrænser hvert game sig til kun at være socialt under spillet. Vi ønsker at sætte rammerne for at være social før, under og efter et game,” siger Rasmus Bruun.

Vil også samle gamere ude i virkeligheden

Indtil videre kan man gennem GamingBuddy.gg finde makkere til Counter-Strike, Fortnite og League of Legends, som er tre af de største esports-titler lige nu. Og startuppet er allerede i gang med at arrangere de første konkurrencer i de tre spil ude i den virkelige verden, som afholdes i maj sammen med danmarks største gamingcenter ‘G4metime’.

”I forlængelse af vores mission om at samle gamere på et socialt medie ønsker vi også at arrangere gaming-events, der samler gamingbuddies under et tag, så de møder hinanden,” siger Rasmus Bruun.

Læs også: Snoost forvandler gamle computere til potente gamerbæster

Det er indtil videre gratis at oprette en profil, men startuppet har også en plan for, hvordan de skal komme til at tjene penge på platformen. Teamet arbejder nemlig allerede på en række nye features som mere avanceret statistik, profiler som kan tilpasses og hosting af online- og offline events. Og det bliver funktioner som kræver et premium-medlemskab.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.