You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fra randen af konkurs til investering på 10 millioner: 3 investeringsråd fra Quickorder

@sebastian

Startuppet Quickorder har selv begået væsentlige funding-fejl under investeringsrejsen. Her deler Mads Wedderkopp, CEO og medstifter, 3 gode råd til at undgå de samme faldgrubber.

Startuppet Quickorder har selv begået væsentlige funding-fejl under investeringsrejsen. Her deler Mads Wedderkopp, CEO og medstifter, 3 gode råd til at undgå de samme faldgrubber.

En tidlige investering på idestadiet og et kuldsejlet investorsamarbejde førte Quickorder tæt på en konkurs, før de for alvor var kommet i gang. Men på et halv år vente de konkurstruslen til sprudlende vækst og en ny investering på 10 millioner kroner.

Har du endnu ikke læst hele historien om Quickorder, kan du finde den lige her.

Mads Mads Wedderkopp, CEO og medstifter af virksomheden, deler her de tre gode råd, som han har lært af startuppets egen fundingrejsen.

#1: Vent med at rejse penge

Lad være med at tage penge ind for tidligt. Man kan bootstrappe meget længere, end man tror. Vent med at rejse penge, til der er noget traction – hvad end det er betalende kunder eller brugere på en freemium-model.

Det ser flot ud, at rejse penge på ide, som vi gjorde, men det er en rigtig dum ide, fordi man 9 ud af 10 gange får en valuation, der spænder ben for virksomheden senere hen.

Hav in mente at founderkredsen ikke må lade sig udvande mere end 30 procent, før der skal rejses en serie A-runde.

#2: Fokuser ikke for meget på valutation

Lad værre med at fokusere for meget på valuation. Det jeg mener er, at hvis du tager for høj valutaion for tidligt, skal du være sikker på, at den mængde penge du rejser, kan få dig til et punkt, hvor du er mere værd, end det du har rejst til.

Der er ikke noget værre end at skulle rejse en downround.

#3: Tiltræk team med ejerskab

Teamet er afgørende for, at man kan rejse penge tidligt. Selv verdens bedste idé har brug for det rigtige team, til at få ideen til markedet.

For at tiltrække de bedste til startuppets team, kan du allokere 15-20 procent ejerskab tilde  første nøglemedarbejder, som de enten før eller kan købe sig til.

Modellen har gjort, at vi har meget bedre medarbejder, end vi kunne betale for med løn – og de har samtidig hånden på kogepladen i forhold til virksomheden.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY