Forsikringsapp sadler om
Forsikringsapp sadler om

For en måned siden lagde Comparo deres aggregator for bilforsikring i graven. Der skal mange ressourcer til at holde en sammenligsplatform ved lige, ressourcer som Comparo fremover vil bruge på deres nye app, der henvender sig til det generelle forsikringsmarked. 

Siden 2013 har Comparo hjulpet bilejer med at synliggøre priserne for bilforsikringer, der ifølge startuppet er meget uigennemsigtigt marked. Men den 1. februar i år blev løsningen endegyldigt lukket ned og nu satser startuppet istedet på et bredere fokus.

I november 2017 lancerede Comparo en helt ny app til det danske forsikringsmarked og ifølge CEO Morten Stengaard har forbrugerne taget godt imod den nye app.

”Vi har siden starten for et par måneder siden fået 6.000 brugere ind, og selv om vi kun bruger meget begrænsede ressourcer på markedsføring, triller der 2.000 nye brugere ind hver måned. Vores brugere lægger alle deres policer ind, og vi kan jo se at rigtig mange er kunder i flere forskellige selskaber.”

Et marked af siloer

Comparos app virker på tværs af de godt 70 forsikringsselskaber, der findes i Danmark. Og det er Ifølge Morten Stengaard en stor fordel for brugerne. For de danske forsikringsselskaber er stadig bagud når det kommer til digitaliseringen og det er kun de store forsikringsselskaber der tilbyder en nem håndtering af livspapirerne. Og det er kun til selskabets egne produkter.

“I Comparos app har brugerne altid adgang til alle informationer, når først de har uploadet deres policer: Hvad de betaler, hvilke dækninger de har, og deres forsikringsbestemmelser – ligegyldigt hvor mange selskaber de er kunde hos, og om det er policer de selv eller deres samlever har tegnet,” forklarer Morten Stengaard.

Comparo samarbejder med flere forsikringsselskaber der kan give brugerne tilbud på deres forsikringer direkte i appen. Tilbuddene kommer dog kun, hvis brugerne vælger at lægge deres forsikringer i udbud, og selskaberne må ikke kontakte en Comparo-bruger, med mindre brugeren beder om at blive kontaktet. Cirka 40 procent af Comparos brugere benytter sig af muligheden for at få tilbud gennem appen.

Machine learning skal hjælpe brugerne

Fire måneder efter lanceringen, begynder Comparo at se mønstre i selskabernes priser og dækninger fra selskab til selskab.

”Der er mange perspektiver i at have informationer på tværs af branchen. Vore indgangsvinkel er, at vi vil skabe gennemsigtighed i branchen, så brugerne har mulighed for at orientere sig, når de skal vælge et selskab,” siger Morten Stengaard der vil bruge data til at skabe fordele for brugerne af Comparos app.

”Gennemsigtighed i prissætning er værdifuld data og det er med den slags data, at vi på sigt vil kunne bygge machine learning ind i systemet, så vores brugere kan få glæde af at vide, hvad brugere med tilsvarende profiler har af dækninger, og hvad de betaler, for de samme produkter. Det er i al beskedenhed en funktionalitet vi tror kommer til at ændre forsikringsbranchens produktudvikling.”

Du kan downloade appen i Google Play og App Store

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.