Medarbejdere hos Lunar.
Flere iværksættere mærkes i 2021: Nu vil bank, iværksætternetværk og fintechs løse deres største problem
Flere iværksættere mærkes i 2021: Nu vil bank, iværksætternetværk og fintechs løse deres største problem

Undersøgelser har for nyligt vist der er flere iværksættere i Danmark, og det betyder kundevækst hos dem der sælger til dem. Nu går de sammen om at hjælpe dem med deres største udfordringer.

Undersøgelser har for nyligt vist der er flere iværksættere i Danmark, og det betyder kundevækst hos dem der sælger til dem. Nu går de sammen om at hjælpe dem med deres største udfordringer.

Årsskiftet har sat ekstra skub i danskernes lyst til at starte virksomhed, og nu vil fire virksomheder, der selv er iværksættere, gøre det nemmere og billige for de mange nye virksomheder at komme i gang.

Folk opretter i stort tal selvstændige virksomheder, og 2021 tegner til at blive et stærkt afsæt for iværksætteri. Flere har fået lyst til at få en sidebeskæftigelse fra hjemmekontoret eller vil satse helt på iværksætteriet, og det mærker både Billy og Lunar.

Hos den digitale bank Lunar har 30% flere helt nyoprettede virksomheder i januar søgt om en erhvervskonto sammenlignet med december, der også var rekord.

Regnskabsvirksomheden Billy havde i 4. kvartal 2020 31% højere vækst end samme periode i 2019, og tendensen er fortsat i januar.

Begge tal viser reel vækst i selvstændige, da nye selvstændige udgør langt hovedparten af de nye kunder, som de to virksomheder får, uanset om kunden har et personligt CVR-nummer eller opretter et selskab. Bankkonto og regnskab er nødvendigt, når man driver forretning og tjener penge.

Desuden viser data fra IVNs Facebook-gruppe, “Iværksætter Netværk (IVN)” med over 90.000 medlemmer, at de typiske udfordringer nye iværksættere er, at få en bankkonto til deres virksomhed, få styr på regnskabet, samt at det i øvrigt er dyrt at komme fra start, når virksomheden endnu ikke har en indkomst.

Hjælp til iværksætterne: Barrierer skal brydes ned

For at sætte yderligere skub i iværksætteriet, lancerer Billy, Lunar, iværksætternetværket IVN og bogføringsvirksomheden Meneto, sammen en ny iværksætterpakke, der skal gøre det mere attraktivt at starte sin egen forretning efter et generelt sløjt iværksætter-år i 2020.

Derfor er Lunar, Billy, Meneto og IVN gået sammen om at gøre det nemmere og langt billigere at komme godt fra start. Og samtidig kan man møde andre selvstændige i IVN’s Facebook-community med over 90.000 medlemmer og finde både svar på praktiske spørgsmål og opbakning til livet som selvstændig.

Den nye iværksætterpakke er gået i luften

Lunar byder ind med en bankkonto oprettet på kort tid til en lav pris.

Billy leverer et regnskabssystem, som automatisk hjælper med til, at bankkontoen stemmer og dermed sikrer korrekte regnskaber.

IVN tilbyder uvildig rådgivning om de emner, som på tværs af brancher optager næsten alle selvstændige: Styr på økonomi, salg og markedsføring.

Meneto sikrer billig og effektiv bogføring

Iværksætterpakken kan spare en iværksætter fra 1500 til 2500 kr. det første år, afhængigt af behovet.

Citater fra lederne i de fire virksomheder
Anders Tomsen, adm. direktør i Billy og Meneto siger:

“Vi ved, at når en selvstændig starter op, er der typisk minus på kontoen indtil de første kunder begynder at betale. Men i det øjeblik man modtager de første penge opstår behovet for at holde styr på økonomien, sætte penge til side til moms og skat, og alt det andet som følger med, men som bestemt ikke var motivationen for at blive selvstændig.“

“Med de store krav, som bankerne har til erhvervsdrivende om at kunne redegøre for hver eneste transaktion, så er det afgørende, at man kan slå op i sit økonomisystem og sammenholde bilag og bankpostering. Derfor har vi besluttet at gøre vores automatiserede bankintegration gratis, så der ikke er nogen grund til vælge det fra.”

“Vores revisorer i Meneto siger, at hvis bare bankkontoen stemmer, eliminerer man de fleste fejl i regnskabet, så vi håber, at det her initiativ kan sikre de selvstændige styr på økonomien og dermed en god relation til banken.”

Martin Christensen, CEO og Partner i iværksætternetværket, IVN, siger:

”Når man starter virksomhed, er det lovpligtigt at have en Nemkonto. I den forbindelse ser vi i vores Facebook-community med 90.000 medlemmer ofte spørgsmål der omhandler emner som erhvervskonto, forsikring og økonomi.”

“I IVN drives vi af troen på, at de mange kan gøre en forskel for den enkelte. Det har været udgangspunktet fra starten i vores Facebook-community, hvor iværksættere hjælper hinanden med gode råd og sparring. Jo flere vi bliver, desto bedre og stærkere bliver vi.”

“Med Iværksætterpakken er vi et stort skridt videre på vejen mod at gøre det nemmere at blive og være iværksætter i Danmark.”

Jacob Faber, chef for Lunar Business, siger:

“Vi har været imponerede og meget positivt overraskede over, hvor mange der har taget skridtet og stiftet egen virksomhed i slutningen af 2020 og starten det nye år. Vi tror, at 2021 står til at blive det stærkeste iværksætter-år vi har set siden før finanskrisen.“

“Der er ingen tvivl om, at en nem ansøgningsproces, de bedste digitale løsninger og en lav pris er en vigtig årsag til, at vi nu har 6.500 iværksættere i Lunar Business. Vi er parate til at skrue endnu mere på prisen og udvide indholdet for sammen med Billy og IVN at teste, hvordan det kan hjælpe iværksætterne i gang med deres nye forretning.”

Fakta om Iværksætterpakken fra IVN, Lunar, Billy og Meneto
Man skriver sig op på https://www.iværksætterpakke.dk.

Derefter modtager man en rabatkode, som man kan bruge ved tilmelding hos Billy, Meneto, Lunar og IVN.

Rabatterne er:

Billy: 6 måneder til halv pris på Billy’s betalte version – man sparer 705 kr.

Meneto’s bogføringsservice: Spar 1000 kr på opstarten.

Lunar: 20% rabat på abonnementet det første år, ingen opstartsomkostning, spar 490 kroner.

IVN: Få et års medlemskab med adgang til uvildig rådgivning for 0 kr, spar 396 kr.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.