Fintechs går sammen: Hjælper iværksættere med inddrivning fra dårlige betalere
Fintechs går sammen: Hjælper iværksættere med inddrivning fra dårlige betalere

Et nyt betalingslink fra YourPay har fundet vej til både Dinero og Billy, og sidstnævnte har også hentet hjælp fra en tysk indkræver-bot. Alt sammen for at sikre, at de små virksomheder, der bruger regnskabsprogrammerne, får deres penge til tiden.

Et nyt betalingslink fra YourPay har fundet vej til både Dinero og Billy, og sidstnævnte har også hentet hjælp fra en tysk indkræver-bot. Alt sammen for at sikre, at de små virksomheder, der bruger regnskabsprogrammerne, får deres penge til tiden.

Betalingsfacilitatoren Yourpay offentliggør i dag et samarbejde med regnskabsprogrammerne Billy og Dinero, der med det nye samarbejde får hjælp til at inddrive penge. Løsningen er et betalingslink, der kan sendes direkte med en elektronisk faktura, så den kan betales med få klik og et betalingskort.

”Innovative betalingsløsninger hos Yourpay gør det nemmere, hurtigere og mere effektivt at drive forretning. En høj grad af brugervenlighed for både virksomhed og forbruger betyder, at virksomhedernes likviditet forbedres – der bliver plads til at dedikere tid og penge til det, der betyder noget: At udvikle sin virksomhed,” siger Mathias Gajhede, der er stifter og CEO i Yourpay.

Hos Dinero skal betalingslinket gøre betalingsflowet lettere for kunden, og samtidig bogføres betalingen efterfølgende automatisk.

Tysk rykkerbot hjælper Billy-kunder

Billy har sat betalingslinket fra Yourpay i spil sammen med en tysk robot fra CollectAI, der hjælper de små virksomheder, der bruger regnskabsprogrammet, til at sende rykkere ud. Den første måned gik robotten i gang med 258 rykkerprocedurer til en værdi af 2,5 millioner kroner i fakturaer, og 85 procent af sagerne er nu enten blevet betalt eller løst på anden vis.

”Mange kan ikke fordrage at sende rykkere, fordi det føles ubehageligt og ofte kræver lidt juridisk og teknisk viden. Derfor vil de fleste hellere løse en aktuel arbejdsopgave, og udsætter problemet i lang tid,” siger Jonas Midtgaard, der er administrerende direktør i Billy.

Læs også: Lønudbetaling bliver gratis for mindre virksomheder

Det nye, intelligente system laver rykkere ud fra specialdesignede flows, som kunderne selv kan vælge. Systemet kan eksempelvis sende SMS-påmindelser og rykkere på mails, alt efter hvilket tidspunkt der fungerer bedst for typen af bruger.

”Slutkunderne glemmer ofte bare at betale, fordi de har travlt, eller ikke lige har tjekket deres mails på rette tidspunkt. Når det hele er automatiseret og nemt, så de med få klik kan betale eller gøre indsigelse, kommer der langt bedre flow i betalingsprocessen, og likviditeten forbedres for den erhvervsdrivende,” siger Jonas Midtgaard.

Samarbejder gør iværksætternes liv nemmere

Iværksætteriet er en indgroet del af DNA’et for alle fire selskaber. Derfor er det også helt naturligt, at de nye løsninger først og fremmest går ud på at gøre livet nemmere for iværksættere, så de kan fokusere på at vokse forretningen.

”Samarbejdet gør det nemmere for Dinero-brugernes kunder at betale deres regninger. Og jo nemmere det er at betale, desto hurtigere får man sandsynligvis sine penge i kassen. Likviditet er altafgørende for alle virksomheder, så jo hurtigere pengene går ind i banken, desto før kan man geninvestere pengene,” siger Martin Thorborg, direktør og medstifter af Dinero.

De nye funktioner er allerede tilgængelig i Billy, mens Dinero regner med at få den nye feature live i løbet af næste uge.

Martin Thorborg

 

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.