Subaio’s tjeneste giver bankkunder kontrol over deres abonnementer. Løsningen giver kunderne et overblik over alle deres tilbagevendende betalinger, annullerer uønskede abonnementer på kundens vegne og giver dem besked om ændringer i betalingerne. Det hele foregår i en såkaldt white label tjeneste, som er integreret i kundernes eksisterende online bank.
Fintech-startuppet Subaio lancerer med stor, norsk bank
Fintech-startuppet Subaio lancerer med stor, norsk bank
@Redaktionen

Norges tredjestørste sparebank er live med Subaios abonnementsløsning. Det betyder, at mere end 290.000 norske kunder nu kan annullere abonnementer direkte fra deres netbank.

Norges tredjestørste sparebank er live med Subaios abonnementsløsning. Det betyder, at mere end 290.000 norske kunder nu kan annullere abonnementer direkte fra deres netbank.

Abonnementet er blevet en særdeles populær forretningsmodel, men det betyder også, at det som forbruger kan være svært at holde overblikket. Hvor mange streamingtjenester, fitnesscentre og apps, er det nu lige, man har fået sig tilmeldt?

En undersøgelse fra Yougov viser da også, at 60 procent af bankkunder har et abonnement, som de sjældent bruger eller har glemt. Men det får kunderne i norges trejdestørste sparebank – Sparebanken Vest – nu mulighed for at få rydde top i takket være et samarbejde med den danske fintech Subaio, som netop har udviklet sådan en løsning.

“Når flere og flere udgifter kommer i form af abonnementer, bliver det stadig sværere at holde styr på tilbagevendende betalinger. Derudover viser det sig, at mange af disse abonnementer er vanskelige og besværlige at opsige. Det er således blevet et vigtigt problem at løse for vores kunder,” siger Svein Ove Langeland, strategichef i Sparebanken Vest.

Med løsningen fra Subaio får 290.000 norske kunder nu både overblik over tilbagevendende betalinger, mulighed for at annullere og underretninger om ændringer. Alt sammen i en fuldt integreret white label-løsningen hos banken.

Femte bank på løsningen

Siden det aalborgensiske fintech gik i luften i 2016 er de vokset til cirka 20 medarbejdere, og med Sparebanken Vest som partner, er servicen nu live hos fem banker. Nogle af de andre banker inkluderer Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nordea, som er Nordens største bank med mere end 10 millioner kunder.

Alle integrationer er blevet udført inden for et par måneder. Og det har kun taget 2-3 timer at få Subaios funktionalitet i gang i bankens eget digitale miljø – hvilket er meget hurtigt indenfor bankintegrationer.

“Det gør, at vi kan tale om kunderejsen tidligt. Det er et virkelig vigtigt element, når du integrerer en white label-løsning. Slutbrugeren skal jo ikke kunne se forskel på, når det er banken eller os, som de er i kontakt med,” siger Thomas Laursen, administrerende direktør i Subaio.

Og netop agiliteten har da også været en af hovedårsagerne til, at Sparebanken Vest har valgt Subaio til samarbejdet.

“Subaio har været vores foretrukne partner i dette arbejde på grund af et fantastisk team med en fleksibel løsning, der har været let at tilpasse til vores foretrukne brugeroplevelse,” siger Svein Ove Langeland.

Subaios hemmelighed bag de hurtige integrationer er en såkaldt fintech-bridge. Et digitalt lag, der sender abonnementsløsningen hurtigt, sikkert og problemfrit ind i bankens digitale miljø. Mange flere integrationer er således allerede på vej med andre partnere. Og målet med det hele er, at at give bankkunder kontrollen tilbage over deres abonnement.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.