Ulrik Bo Larsen, CEO og medstifter af Falcon.io.
Falcon.io efter multimillionsalg: København har en kæmpe fremtid indenfor SaaS
Falcon.io efter multimillionsalg: København har en kæmpe fremtid indenfor SaaS

Falcon.io blev i sidste uge solgt for et enormt millionbeløb. Ulrik Bo Larsen, CEO og medstifter af Falcon.io, troede allerede fra starten for otte år siden på, at det kunne blive stort. Og han mener, at København har flere internationale SaaS-succeser i sig.

Falcon.io blev i sidste uge solgt for et enormt millionbeløb. Ulrik Bo Larsen, CEO og medstifter af Falcon.io, troede allerede fra starten for otte år siden på, at det kunne blive stort. Og han mener, at København har flere internationale SaaS-succeser i sig.

”Det er en fantastisk begivenhed. Både overfor aktionærerne der solgte, de nye ejere, vores eksisterende kunder og vores team. Det er en type deal – og det sker ikke altid – hvor alle stakeholders bør være kisteglade. Og det er vi så også.”

Det er en tydeligt både glad og forløst Ulrik Bo Larsen der tager telefonen. Bag sig har han et hektisk forløb, hvor hans virksomhed Falcon.io – en platform for markedsføring på sociale medier – er blevet solgt til amerikanske Cision for et stort millionbeløb.

Han forudsagde selv, at markedet for værktøjer til sociale medier var i gang med en konsolidering, da Falcon opkøbte konkurrenten Komfo i foråret sidste år. Og salget af Falcon.io til den amerikanske gigant betyder bare, at Falcon.io skal fortsætte vokseværket – også gennem opkøb.

”Nu skal vi gøre det med en ny ejer og deres store distributionsnetværk. Der er ingen tvivl om, at den forretningsenhed som Falcon bliver, kommer til at have en stor impact på deres forretning. Det er utroligt spændende at se, at det man har bygget op, kan have en stor impact i en ny kontekst. Jeg skal knibe mig i armen, for det er jo alt det man drømmer om, når man starter en virksomhed,” siger Ulrik Bo Larsen.

Selvom købssummen er hemmelig, er salget af Falcon.io uden tvivl et af de største SaaS-salg i Danmark til dato. Men Ulrik Bo Larsen mener langt fra, det bliver det sidste fra det Københavnske miljø.

”Det er fedt, at vi i København kan skabe utrolige væksteventyr indenfor netop det her felt. Der sker virkelig noget med B2B-SaaS i København især, og det er super fedt. Det føler jeg, at vi har været med til at bidrage til – sammen med Trustpilot, Peakon og nogle af de andre store. Jeg tror der er en kæmpe fremtid for B2B-SaaS, og det at vi har så meget erfaring i Danmark allerede tegner virkelig godt. Det kan betyde mere for vores konkurrencekraft, end nogen som helst politiske tiltag,” siger han.

Kimen til vækstrejsen blev lagt fra start

Allerede da vækstrejsen begyndte for Falcon.io i København i 2010, drømte Ulrik Bo Larsen stort. Og han mener, at virksomheden gjorde nogle ting rigtigt fra start, som satte retningen mod det store salg.

”Meget, meget tidligt var det tydeligt – i hvert fald for mig – at social ville blive meget stort. Det var ikke bare en dille, og det gik jeg virkelig og sagde til teamet. Jeg blev ved med at holde fast i, hvor omkalfatrende det ville være for markedsføring – og for forbrugeradfærd i virkeligheden. Hvis jeg gjorde noget rigtigt, var det at se, at det her blev kæmpe stort. Vi var foran på den trend,” forklarer Ulrik Bo Larsen.

Ved tidligt at have det rigtige produkt, fik Falcon.io et forspring til konkurrenterne, som de kunne bruge på at bygge en effektiv salgsmaskine. Samtidig var virksomheden tidligt meget international: Temaet talte 25 nationaliteter, da de var 40 mand, og på salgssiden gik de tidligt ind i USA, selvom det kostede mange penge at spille på to fronter samtidig.

”Jeg drømte selvfølgelig om det her resultat. Det er sådan en ting, man tænker meget over i starten. I takt med at vi byggede det op, kunne vi se, at det hele tiden kunne blive større. Men på det tidspunkt tænker man ikke længere så meget på, hvad man kan få for virksomheden, hvis man sælger nu. Når man er ude på rejsen, fylder det ikke så meget,” siger Ulrik Bo Larsen.

På godt otte år voksede Falcon.io sig fra lille startup til en virksomhed med 250 ansatte fordelt på kontorer i København, New York, Berlin, Budapest, Melbourne og Sofia.

Salget tog et år

Det at have bygget en succesfuld virksomhed op der vokser, er ikke det samme, som at et salg er på vej. Og da processen begyndte for Falcon.io i starten af sidste år, var det egentlig heller ikke målet at sælge.

”Efter vi oplevede, hvad opkøbet af Komfo gjorde af gode ting, blev vi enige om, at vi skulle have ny kapital fra nogle der ville lave et langt træk, hvor vi kunne skalerede gennem yderligere opkøb,” siger Ulrik Bo Larsen.

Kevin Akeroyd, CEO for Cision, der har købt Falcon.io.
Kevin Akeroyd, CEO for Cision, der har købt Falcon.io.

Processen startede i foråret sidste år, og der blev i løbet af 2018 talt med ”et meget højt, tocifret antal fonde”. Men rejsen endte altså med et salg til Cision, efter Ulrik Bo Larsen sammen med sin CFO havde brugt det meste af året på at afsøge mulighederne.

”Man skal finde den rigtige partner, og det skal landes på en måde, hvor rejsen kan fortsætte – det har betydet meget for mig i processen. Det er helt tydeligt, at Cision både har en spændende produktvision indenfor PR og marketing og et stort fælles fodslag og vision med os,” siger Ulrik Bo Larsen.

Fortsætter som direktør mod markedsleder

Selvom Ulrik Bo Larsen har solgt sin virksomhed, kommer han stadig til at sidde i direktørenstolen for Falcon.io under den nye ejer. København får stadig en særlig rolle i virksomheden, og de øvrige kontorer fortsætter som hidtil. Falcon.io får bare adgang til Cisions ressourcer og salgskanal til 75.000 kunder.

”Der er det utroligt spændende at se den baby, man har skabt, komme ud på den helt store scene. Fra at være top 5 til at blive den helt store spiller – og det kan vi gøre i det nye samarbejde. Vi har stadig den tilgang, at vi gerne vil tredoble omsætningen rigtig hurtigt. Det er det vi har stået op og gjort i alle årene, og nu får vi en ny spilleplade at gøre det på,” siger Ulrik Bo Larsen.

Samtidig er tilliden til hans evner som direktør et vidnesbyrd om den personlige udvikling, han har været igennem sammen med virksomheden. Fra et lille startup til en stor virksomhed med 250 ansatte på tre kontinenter og en stor, international ejer.

”Nu bliver det helt anderledes – men det har det jo gjort hele tiden. Min rolle ændrede sig fra, at jeg skrev nogle af de første linjer kode i den helt spæde form. Jeg har været på en fantastisk rejse. Jeg ved ikke hvor mange års erfaring jeg har fået på de år, jeg har været i gang – og jeg føler mig rigtig privilegeret over det. Nu er der helt sikkert noget, der kommer til at ændre sig – ligesom i alle de andre år – men det vi kan se i horisonten er rigtige spændende ting,” siger Ulrik Bo Larsen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.