Få din løn i Bitcoin; fordele og ulemper
Få din løn i Bitcoin; fordele og ulemper
@Redaktionen

Annoncørbetalt indhold af Bitcoin Evolution. 

Kryptovalutaens storhed er passeret, vil nogen sige. Andre vil derimod stadig bukke og neje for den famøse Bitcoin, endda i en sådan grad at de lader sig aflønne i digital valuta.

Men er de virtuelle valutaer kommet for at blive? Og er det klogt at få sin månedlige løn udbetalt i Bitcoin?

En miniguide til kryptovaluta-investering

De fleste har nok hørt om kryptovalutaer såsom Bitcoin, Ethereum eller Ripple. Og har man først hørt om disse valutaer, så er man nok også bevidst om at de ikke findes i en fysisk forstand på lige fod med de traditionelle møntenheder vi kender.

Men kryptovaluta kan være en kompleks størrelse, og få at forstå hvorfor man nogensinde skulle overveje at blive aflønnet i en uhåndgribelig valuta, så er der nogle hovedelementer man bør kende til.

Når man taler om eksempelvis Bitcoin, så er der tale om en virtuel valuta, som kan købes og sælges online på lige fod med aktier.  Kryptovalutaen kan dermed være et brugbart værktøj til fornuftige afkast.

Vælger man at bruge valutaen som investering, så kan man enten selv holde øje med værdifald og stigninger eller man kan bruge en investeringsrobot som f.eks. Bitcoin Evolution til at foretage køb og salg på det helt rigtige tidspunkt.

En aflønning i Bitcoin kan derfor andet end blot betale din husleje, den kan nemlig være en investering for livet.

En Bitcoin kan også falde i værdi

Ligesom med almindelige aktier, så kan Bitcoin også falde drastisk i værdi.

I 2017 var den mest kendte kryptovaluta, nemlig Bitcoin, på sit absolut højeste. Her var én enkelt Bitcoin næsten 123.000 danske kroner værd. Et beløb, som de færreste nok havde råd til at betale.

Populariteten for valutaen er nu faldet, og en Bitcoin er nede på omtrent 49.000 danske kroner, hvilket igen har gjort det muligt for den almene borger at investere.

Men med den svingende værdi løber man også en vis risiko ved at lade sig aflønne i Bitcoin. Selvom at kryptovalutaen faktisk kan omsættes til almindelige valutaer, så kan et drastisk fald betyde at værdien af din løn også styrtdykker.

Det er selvfølgeligt langt fra alle der har muligheden for at få deres løn udbetalt i kryptovaluta, og dette er som oftest forbeholdt lønmodtagere der arbejder indenfor kryptovaluta-feltet.

Det er dog ikke usandsynligt at denne interesse vil sprede sig, og det kan derfor være en fordel at gøre sig nogle overvejelser inden dette faktum bliver en realitet.

Elitesportsmand får løn i Bitcoin

Et eksempel på en aflønning i Bitcoin kan eksempelvis ses i den danske sportsverden.

Ishockey-spilleren Nikolaj Rosenthal har nemlig valgt at få sin løn udbetalt i kryptovaluta.

Sportsudøveren er overbevist om den digitale valutas uovervindelige styrke og teknologiens massive potentiale, og har valgt at leve med den risiko dette medfører.

Klubben som sportsudøveren spiller for er nemlig sponsoreret af et dansk-schweizisk Bitcoin-relateret firma, hvilket gør det muligt for spillerne at få deres løn udbetalt i Bitcoin.

Selvom at fremtiden for Bitcoin er svær at spå, så kan man uden tvivl fastslå at nogle mennesker tror på kryptovalutaens fremtid, og i den sammenhæng har valgt at gøre den til en integreret del af deres daglige økonomi.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.