Eloomis HR-platform er 500 mio. kroner værd efter ny investeringsrunde
Eloomis HR-platform er 500 mio. kroner værd efter ny investeringsrunde

Den danske HR-tech virksomhed Eloomi har hentet ny investeringsrunde på 45 mio. kroner. Kapital som skal booste virksomhedens internationale vækstplaner.

Den danske HR-tech virksomhed Eloomi har hentet ny investeringsrunde på 45 mio. kroner. Kapital som skal booste virksomhedens internationale vækstplaner.

På få år har startuppet Eloomi haft succes med at give en lang række virksomheder verden over en enkel og effektiv digital platform til at styrke feedback, læring og medarbejderudvikling. Og det har nu sikret virksomheden en investering på 45 mio. kroner fra Vækstfonden og det britisk-amerikanske venturekapitalfirma Kennet Partners.

“Vi har haft en meget tilfredsstillende vækst, og det seneste år har vi budt over 200 kunder velkommen. Alene i løbet af de første tre måneder med corona-nedlukning fastholdt vi væksten og voksede med 25 procent. Der, hvor vi er nået til nu, er et breaking point, hvor vi kan se, at vi kan vokse endnu hurtigere ved at ekspandere i udlandet,” siger Claus Johansen, CEO og stifter af Eloomi.

Med investeringen når den unge virksomheden en værdiansættelsen på 500 mio. kroner. Den nye investeringsrunde betyder, at virksomheden kan intensivere sit fokus på Storbritannien og USA, som allerede i dag er de største internationale markeder.

Fem års uafbrudt vækst

Eloomi, der stiller sin platform til rådighed for sine kunder gennem et årligt abonnement, har haft fart på siden begyndelsen i 2015. I dag har virksomheden kunder i 26 lande, og 90 procent af omsætningen kommer fra udlandet.

Jacob Bratting, Partner VF Venture, forklarer hvorfor han og de øvrige investorer benytter muligheden for at øge deres investering i virksomheden:

”I Vækstfonden vil vi gerne være med til at udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af. Og det er Eloomi i høj grad. Under coronakrisen er det rigtig vigtigt, at vi har vækstvirksomheder som Eloomi, der kan være med til at understøtte en god genstart og skabe flere danske arbejdspladser, hvor de nu allerede har skabt mere end 100 jobs. Vækstfonden investerede første gang i Eloomi i 2017, og selskabets ledelse og bestyrelse har eksekveret stærkt på deres internationaliseringsstrategi og skabt en SaaS-virksomhed i verdensklasse.”

Behovet for at udvikle mennesker er globalt

Eloomi har opbygget en forretningsmodel med lave omkostninger for at imødekomme de behov, virksomheder verden over har i en ny tid præget af klimakrise og pandemi. Frem for alt er virksomheden lykkedes med at gøre noget, der for de fleste virksomheder er komplekst, til noget, der er nemt, fortæller Claus Johansen:

”Det handler om hele medarbejderrejsen fra onboarding, der starter allerede inden første arbejdsdag, til kompetencetræning, feedback-baseret læring og individualiseret personlig udvikling. Under coronakrisen er det blevet endnu tydeligere, at virksomheder verden over har behov for en digital transition, og her spiller Eloomi en nøglerolle i forhold til medarbejderpleje.”

Storbritannien og USA vil fortsat være i fokus som de vigtigste internationale vækstmarkeder for Eloomi. Tilsammen udgør USA og Storbritannien i dag halvdelen af omsætningen, og i Danmark tæller kundelisten prominente virksomheder som AP Pension, Kompan og Fritz Hansen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.