Løverne kunne godt lide Tiimos mission om at hjælpe børn med ADHD og autisme til en mere struktureret hverdag med en app på telefonen eller uret. Alligevel blev det ikke til en investering. Foto: DR / Løvens Hule.
Løvens Hule: Tiimo har fordoblet antallet af brugere siden optagelserne
Løvens Hule: Tiimo har fordoblet antallet af brugere siden optagelserne

På trods af en meningsfuld mission om at forbedre livskvaliteten for personer med ADHD og autisme i hele verden, formåede Tiimo med deres app ikke at overbevise løverne om en investering. Siden optagelsen har det danske impact startup dog fordoblet antallet af brugere.

På trods af en meningsfuld mission om at forbedre livskvaliteten for personer med ADHD og autisme i hele verden, formåede Tiimo med deres app ikke at overbevise løverne om en investering. Siden optagelsen har det danske impact startup dog fordoblet antallet af brugere.

”I må virkelige vide, hvorfor i står op om morgenen. Det er jo en dejlig sag, det her,” sagde Jan Lehrmann til teamet bag Tiimo, under aftenens udgave af Løvens Hule.

Den unge virksomhed søgte 250.000 til en værdisætning på 10 millioner kroner til deres app, som hjælper blandt andet børn med ADHD, med at skabe struktur i hverdagen. Men selvom investorerne var enige om, at produktet var værdifuldt for brugerne, blev det ikke til en investering.

Og selvom medstifter og direktør i Tiimo, Helene Lassen Nørlem, gerne så, at de havde fået nogle af investorerne med på rejsen, er hun efter optagelserne stadig glad for, hvordan det forløb.

“Vi havde på daværende tidspunkt lige rejst en investeringsrunde på 2,6 mio. kr. og var derfor ikke dybt afhængige af pengene, men var mest interesseret i at få løvernes kompetencer og erfaring med, så vi kan få Tiimo ud til endnu flere i mange lande. Alt i alt var det en rigtig positiv oplevelse, som har styrket os i vores tro på, at der er et stort og udækket behov for vores app – og at vi gør en kæmpe forskel for udsatte og deres familier, som ofte er meget pressede”, siger hun.

Et godt formål uden filantropi

Selvom den gode mission er at skabe struktur i hverdagen for børn med ADHD, skal Tiimo også tjene penge. Og det havde startuppet allerede inden besøget i DR-programmet formået at overbevise en række investorer og fonde om, som har investeret mere end seks millioner kroner i virksomheden.

”Vi oplever, at der er meget fokus på impact-startups generelt – også større interesse end tidligere. Vi er på jagt efter angels og fonde, der har lyst til at gøre en forskel, og ikke kun kigger på at tjene penge, men også måler succes på en anden måde. Men vi mener jo sagtens, at de to ting kan hænge sammen: At man kan udvikle et produkt som er skræddersyet til en målgruppe med specielle behov, samtidig med at man kan tjene penge – og dermed hjælpe endnu flere,” siger Thomas Nymark Horsted, COO i Tiimo.

Læs også: Otte danske startups på skalerings-mission i London

Ved programmets optagelse havde Tiimo 500 brugere. Sammenlignet med apps til massemarkedet lyder det meget beskedent, men modsat de bredere løsninger, leverer Tiimo et produkt, der skaber så meget værdi, at brugerne gerne betaler 79 kroner om måneden for det.

”For os handler det om at gøre en kæmpe forskel i de her familiers liv. Det er mennesker som er presset i hverdagen. Det har taget lidt tid at for folk at få øjnene op for Tiimo, men det begynder virkelig at rykke nu. Vi har nået 1000 brugere på knap et år, hvilket svarer til to procent af ADHD-markedet i Danmark. Så det er vi meget stolte af og tilfredse med,” siger han.

Har rundet 1000 brugere

Og netop bruger tilvæksten har taget yderligere fart siden optagelserne. I månederne siden er antallet fordoblet og runder altså nu 1000 brugere, hvoraf en god del også kommer uden for Danmark.

“Vi er super glade for, hvordan Tiimo er blevet taget imod i Danmark. Vi har testet og udviklet løsningen med ADHD-familier og eksperter her, men vi ser et meget stort internationalt potentiale. Vi er allerede gået aktivt ind i Storbritannien, og får også brugere fra andre lande uden for Danmark. Der er et kæmpe behov for inkluderende teknologi, og vores mål at være verdens førende app inden for det her område, og gøre verden til et bedre sted samtidig”, siger Helene Lassen Nørlem.

Virksomheden har nu fokus på at bruge det positive momentum til at få Tiimo i hænderne på endnu flere i Danmark, mens de skalerer til Storbritannien og andre lande.

Tiimo app smartwatch

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.