You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dreamdata rejser 27 mio. til at hjælpe virksomheder med mere effektiv markedsføring

@sebastian

Startuppet Dreamdata har udviklet en såkaldt “B2B revenue attribution platform”, som skal hjælper kunderne med at gentage deres markedsførings-successer. Nu har startuppet landet en investering på 27 mio. til at tage næste skridt.

Startuppet Dreamdata har udviklet en såkaldt “B2B revenue attribution platform”, som skal hjælper kunderne med at gentage deres markedsførings-successer. Nu har startuppet landet en investering på 27 mio. til at tage næste skridt.

Det københavnske startup Dreamdata har udviklet en løsning, de kalder ‘revenue attribution platform’. En løsning der gør B2B-virksomheder i stand til at forbinde deres marketing-aktiviteter med indtjening. På den måde kan virksomhederne effektivt måle, hvilke dele af markedsføringen der faktisk virker – og det er særligt vigtigt for B2B-virksomheder, som har lange og komplekse købsrejser.

Siden Dreamdata rejse sin pre-seed runde i sommeren sidste år, har startuppet bygget sin platform og fået de første kunder ombord, som spænder fra børsnoterede B2B-virksomheder til hurtigtvoksende scaleups.

Læs også: Ugens Startup: DreamData.io giver B2B-virksomheder overblik over salgsprocessen

Og det har nu sikret startuppet en seed-runde på imponerende 27 mio. kroner. Runden er anført af InReach Ventures og Crowberry Capital, og har samtidig de eksisterende investorer Seedcamp, Futuristic.vc og Preseed Ventures med.

“Med den nye funding-runde vil vi investere yderligere i udvikling af platformen og fortsætte med at åbne folk øjne for den indiskutable værdi en ‘revenue attribution platform’ bringer til B2B-virksomheder,” siger Lars Grønnegaard, CEO for Dreamdata.

En nem investering

I bund og grund vil Dreamdata hjælpe B2B-virksomheder med at gentage deres successer indenfor marketing – altså de indsatser, der faktisk virker – og stoppe med at spilde penge på de aktiviteter, der ikke gør.

“Vi har fundet at alt mellem 28% til 69% af markedsføringsbudgettet for B2B-virkosmheder aldrig gør en forskel eller fører til omsætning. Potentialet for forbedringer og vækst er svimlende,” siger Lars Grønnegaard.

Og en ung platform på et nyt felt som allerede viser store resultater gjorde det da også nemt for Roberto Bonanzinga, co-founder af InReach Ventures, at beslutte sig for at investere i virksomheden.

“B2B Revenue Attribution Platform er i sin vorden som kategori, og vi tror på at Dreamdata har potentialet tilat blive en global leder i kategorien,” siger han.

Byggede løsning til sig selv

Ideen til løsningen kommer fra stifternes egne erfaringer med udfordringen. I tidligere stillinger i blandt andet Trustpilot og Airtame ledte de selv efter produktet. Og da de ikke kunne finde det, besluttede de at bygge det selv.

“B2B-virsomheder har mange forskellige afdelinger, teams og datasiloer, som hver repræsenterer forskellige dele af sandheden. Dreamdata hjælper med at forene, rense og sortere alt den data, så vores kunder kan vækste,” siger Lars Grønnegaard.

Virksomheden har da også allerede bevist, at deres kunder med platformen kan forbedre deres effektivitet og tilbagebetaling af marketing med mere end 50 procent.

“En af de ting vi ofte viser vores kunder er, at deres salgscyklus faktisk er to, tre eller fire gange længere, end de troede. Det betyder utroligt meget, når man skal planlægge og forsøge at ramme budgettet,” siger Lars Grønnegaard.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY