Stiftere af Doorhub, Muhammed Masour og Ali Mansour
Doorhub: Erfarne fastfood-folks nye startup leverer onlinekøbet samme dag
Doorhub: Erfarne fastfood-folks nye startup leverer onlinekøbet samme dag

Mange har prøvet at lave en forretning på at tilbyde levering samme dag – og fejlet. Men med erfaring fra madlevering og en klog, digital platform mener stifterne af Doorhub, at det bliver dem, der knækker koden.

Mange har prøvet at lave en forretning på at tilbyde levering samme dag – og fejlet. Men med erfaring fra madlevering og en klog, digital platform mener stifterne af Doorhub, at det bliver dem, der knækker koden.

Når tømmermændene ovenpå nytåret raser, er den salte flæskestegsburger med pommes heldigvis kun et par klik væk. Takket været virksomheder som Just-Eat og Hungry har det været sådan længe, og det har vi vænnet os til.

Langt mere besværligt bliver det, hvis man dagen inden festen akut står og mangler en frisk skjorte. For selvom nethandel for længst er blevet mainstream, er levering dagen efter stadig normen, når vi bestiller i de digitale butikker. Men det har københavnske Doorhub tænkt sig at lave om på.

Teamet bag det nystiftede startup har allerede to års erfaring med levering fra Foodhub, som de også var stiftere af. Men med Doorhub har de valgt udelukkende at fokusere på lynhurtig levering af alle salgs varer.

”Hele logikken omkring levering har vi taget med over i Doorhub. Indenfor mad skal alt leveres indenfor 25 minutter, og alle bestiller i et vindue på to timer. Så hvis man knækker koden der, kan man også sagtens levere tøj, parfume og blomster i løbet af hele dagen,” siger Muhammed Masour, Co-founder og CEO.

Ovenpå erfaringen fra Foodhub har teamet udviklet en digital platform, der sørger for at logistikken lykkes. Og selvom de kun har været i gang siden november, har erfaringen sikret dem en flåde på 300 chauffører og 250 leverancer om dagen i København.

Et svært produkt som alle ønsker sig

Ideen om levering samme dag er langt fra ny. Amazon har stor succes med modellen på det amerikanske marked, og herhjemme har Djinni prøvet i Århus og Favordrop i København. Men ingen har sat sig på markedet , for opgaven er svær at løse i praksis.

”Den reaktion vi møder er ikke bare, at det er et fedt produkt – men fedt at det her produkt endelig kommer. Forretningerne skriger efter det. Der er flere før os, der har prøvet, men ikke har knækket koden. Så vi har også mødt skepsis – om vi bare er endnu en i flokken,” siger Muhammed Masour.

Levering samme dag, er en klassisk hønen og ægget-problematik: Hvis ikke nok kunder ønsker leveringen kan Doorhub ikke tiltrække chauffører, og uden chauffører kan de ikke dække behovet.

”Så det er et hjul, der skal fungere på alle leder og kanter, men der er vi så heldige, at vi har en hvis erfaring, og ved med data, hvordan de forskellige brancher virker,” siger Muhammed Masour.

Mens flere af de danske forsøg har været en SMS-butler, er Doorhub i højere grad en logistik-virksomhed. De 300 chauffører styres ud fra en Uber-lignende app, der løbende sørger for at sende leveringer i udbud, og sikrer at leverancerne distribueres til de forskellige chauffører.

Samtidig har startuppet udviklet platformen, så leveringsservicen både kan laves manuelt på deres website og integreres direkte i en webshops check-out gennem Doorhubs API.

”For at vores system fungerer optimalt, forsøger vi at skubbe ordrerne ud så hurtigt som muligt, men det er klart, at det også tages højde for, hvilken kategori ordren er i. Systemet ved godt, at tøj kan vente en time, men det kan mad ikke,” siger Muhammed Masour.

Platformen er nøglen

Trods den indledende skepsis er det allerede lykkes Doorhub at lande 120 samarbejdspartner. Og i første omgang har de satset på den service vi alle sammen kender: Levering af mad.

”Indenfor mad er behovet der, og det er ekstraordinært stort. Derfor er vi startet der, blandt andet gennem Orderyoyo. Folk skal først finde ud af, at man også kan få leveret tøj fra webshops her og nu, så det fylder vi på senere,” siger Muhammed Masour.

Thor Angelo, stifter og CEO i Orderyoyo, havde allerede under Foodhub-tiden snakket med stifterne om at lave et samarbejde om levering. Derfor var han heller ikke bange for at samarbejde med nystartede Doorhub.

”Vi tør satse på dem, fordi de ikke kommer ud af ingenting. De har været i gang i to år med Foodhub, og har erfaring med at have 300 drivere i gang. Jeg har arbejdet sammen med 5-10 forskellige leveringsfirmaer, og det der gør forskellen er, at Doorhub har softwaren til at styre deres chauffører. Det går bare ikke, at man gør det manuelt, når man har mere end 50 leveringer. Så de partnere vi skal arbejde med, skal have et godt system – og det har Doorhub”, siger han.

Ekspansionen til resten af Danmark er klar

Erfaringen fra Foodhub betød, at Doorhub allerede i idefasen landede en millioninvestering fra Tahir Siddique, der blandt andet har været direktør for den populære sportsapp LiveScore. Derfor kunne de i starten af 2018 ansætte udviklere og pivotere til et rent leveringsstartup.

”I Foodhub havde vi et ekstra led der hed slutkunden, og det var bare dét ekstra arbejde. Vi fandt ud af, at vi er dygtige til logistikken omkring on-demand levering og til at bygge software,” forklarer Muhammed Masour.

De har endnu ikke nogen store konkurrenter i Danmark, men Coolshop og DAO indledte for nyligt et samarbejde, hvor de tilbyder levering samme dag i udvalgte byer, ligesom enkelte webshops tilbyder levering samme dag gennem GLS.

Det bekymrer dog ikke stifteren, om der skulle komme ny konkurrence. For startuppet har allerede rigeligt med udviklingsprojekter til leveringsservicen, som skal sætte dem i front.

”Vi arbejder blandt andet på en algoritme til additional droppings. Så hvis en partner har tre ordrer, der skal leveres i Valby, så vurderer systemet, at det er leveringer der kan klares af én chauffør – og så falder prisen for de ekstra leveringer. Det er den slags digitale tricks, der gør det til en god forretning,” siger Muhammed Masour.

Derfor har Doorhub også allerede forventinger om at skulle søge ny kapital i foråret, så de kan udvide deres service til Odense, Aarhus og Aalborg – og ud over landets grænser, hvis den danske udrulning går som planlagt.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.