You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dinero: De små virksomheder har mistet en fjerdedel af omsætningen

Martin Thorborg, serieiværksætter og direktør for Dinero.
@Redaktionen

Coronakrisen har medført store økonomiske problemer for landets små virksomheder. Omsætningen er i følge tal fra Dinero nede med 24 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Coronakrisen har medført store økonomiske problemer for landets små virksomheder. Omsætningen er i følge tal fra Dinero nede med 24 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Kæmper du lige nu som iværksætter, eller arbejder du i en lille virksomhed som kan mærke krisen på økonomien, så er du langt fra alene.

Marts startede forrygende for små, danske virksomheder med en omsætningsfremgang på 16 procent sammenlignet med sidste år. Men så annoncerede Mette Frederiksen karantænen, og fra 11.-31. marts faldt omsætningen med 24 procent, viser tal fra regnskabsprogrammet Dinero.

“Den lavine, der de sidste uger har rullet henover Danmark, har været nådesløs overfor landets mindste og økonomiske mest sårbare virksomheder. Mange selvstændige er fuldstændig handlingslammet. De fik en god start på måneden, men pludselig er der ingen kunder i butikken, ordrerne i ordrebogen er annulleret, og aftalerne i kalenderen slettet. Mange er ramt af et granatchok,” siger Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero.

Særligt hårdt for køreskoler og it-konsulenter

Hos Dinero er konklusionen klar: Stort set alle brancher rammes økonomisk af coronakrisen. Alt fra køreskoler, som har oplevet et fald på 78 procent i omsætningen, til it-konsulenter (62 procent) til fysio- og ergoterapeuter (49 procent).

“Det er næsten lige meget, hvem man er: Den her krise gør ondt på mange selvstændige. Også antallet af fakturaer er faldet drastisk og fortæller meget godt historien om coronakrisens indvirkning: I januar og februar steg antallet af fakturaer sammenlignet med sidste år, men siden den 11. marts har de selvstændige sendt 19 procent færre fakturaer,” siger Martin Thorborg.

Det værste er næppe ovre

Selvom marts var en forfærdelig måned for landets små virksomheder, så frygter serieiværksætteren Martin Thorborg, at tallene de kommende uger kun bliver værre.

“Mange fakturaer sendes først, når arbejdet er udført. Så en del af de fakturaer, der bliver sendt nu, kan være betaling for arbejde, der er udført, før landet gik i stå. Jeg frygter, at antallet af fakturaer og omsætningen falder yderligere de næste uger,” siger Martin Thorborg.

Derfor opfordrer han også iværksætterne til at tage imod regeringens hjælpepakker, og Dinero står klar til at rådgive.

“Derfor håber jeg også, at alle selvstændige rækker ud efter den hjælp i form af økonomisk kompensation, som regeringen har smidt på bordet. Mine medarbejdere står i hvert fald klar med rådgivning til dem, der måtte ønske hjælp,” siger Martin Thorborg.

 

Udvikling i omsætning fra 2019 til 2020 blandt Dineros brugere:

  • Januar, +3%: 1.379.792.965 kr. til 1.423.921.077 kr.
  • Februar, +5%: 1.409.998.463 kr. til 1.474.180.923 kr.
  • Marts, -14%: 1.658.914.841 kr. til 1.433.427.020 kr.
  • 1.-10. marts, +16%: 444.256.310 kr. til 514.036.932 kr.
  • 11.-31. marts, -24%: 1.214.658.531 kr. til 919.390.088 kr.

Dinero har sammenlignet udviklingen i fakturabeløb for virksomheder, som både var betalende brugere af Dinero i årets første tre måneder af 2019 og 2020. Det drejer sig om 15.800 virksomheder (enkeltmandsvirksomheder, PMV, IVS, I/S, ApS og A/S).

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY