Det går udover meget mere end det nationale selvbillede, når kvinder ikke arbejder i tech
Det går udover meget mere end det nationale selvbillede, når kvinder ikke arbejder i tech

Når kvinderne ikke deltager i den teknologiske revolution, så går samfundet glip af både bedre løsninger og sorte tal på bundlinjen. Selvom kvindernes kampdag for længst er afholdt for i år, så kæmper de danske tech-kvinder videre hver dag. Senest til Wondertech Summit. 

Få kvinder vælger en karrierevej som iværksættere, og mindre end hvert tredje nye CVR-nummer er oprettet af en kvinde. Sådan er det – i dag. En status quo, der ikke kun skader Danmarks selvbillede som et ligestillingens land, men også potentielt kan aflæses på bundlinjen.

Hvis de uligheder, der er i den amerikanske tech-arbejdsstyrke, blev udlignet indenfor både køn og etnicitet kunne det være en kilde til massiv vækst ifølge en rapport fra chipgiganten Intel. Det spås at det kunne skabe op mod $470 – $570 milliarder i værdier og tilføje 1,2 til 1,6 procent til BNP.

Men kvinder kan ikke kun sikre sorte tal på bundlinjen, de kan også være med til at sikre at fremtidens tech kommer til at dække 100 procent af befolkningens behov, og ikke kun 50 procent som nogle digitale assistenter gør i dag.

Det var det skel og det underliggende potentiale som CEOs, ingeniører, entreprenører og studerende fra alle ender af startupland samlede sig for at tordne i mod. De var samlet til Wondertech Summit, der er sat i verden for at fejre og fremhæve danske kvinder i techbranchen.

“Vi vil inspirere både kvinder og mænd”

Og selvom, der var masser af stærke iværksætterkvinder at hædre, så er målet at der i fremtiden skal være endnu flere rollemodeller at vælge imellem. Ifølge en pressemeddelelse så er målet med festivalen at tænde en iværksætterild i endnu flere unge kvinder:

“WonderTech Summit vil gøre opmærksom på fordelene ved at have en mangfoldig arbejdsplads, og at det på de fleste arbejdspladser ikke er tilfældet nu. Vi vil inspirere kvindelige studerende til at følge STEM uddannelser, og støtte dem igennem de udfordringer, de måtte møde i starten af deres karriere”

“Vi ønsker at motivere kvindelige studerende ved at vise dem, at techindustrien ikke alene er for mænd, men et sted for alle. Samtidig søger vi at gøre mænd opmærksomme på også at støtte og styrke kvinder i at forfølge en karriere i techbranchen ved at fungere som rollemodeller og mentorer for alle der vil starte inden for tech.”

 

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.