You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Den digitale ejendomsmægler Estaldo overtager kreditlånsvagthund

Jakob Neua Nørgaard, direktør og stifter af Estaldo – og nu også RealTjek.dk.

Det unge startup Estaldo, som er landets første fuldt digitale ejendomsmægler, har opkøbt Realtjek.dk, som gør det muligt for danske boligejere at overvåge deres realkreditlån.

Det unge startup Estaldo, som er landets første fuldt digitale ejendomsmægler, har opkøbt Realtjek.dk, som gør det muligt for danske boligejere at overvåge deres realkreditlån.

Estaldo arbejder på at nedbryde den konventionelle opfattelse af, at det skal være dyrt at sælge en bolig. Startuppet står for alt papirarbejdet, men til gengæld er det sælger, der selv fremviser boligen. Og siden lanceringen i starten af året har Estaldo fået slået fast, at danskerne er klar på at gøre mere selv, når boligen skal sælges.

”Det går hjernedødt godt. Vi vokser helt vildt hurtigt. Bare i Oktober alene har vi taget 33 ejendomme til salg og solgt 16. Mange spørger sig selv, hvorfor de skal bruge så mange penge på en ejendomsmægler, hvis det alligevel bare bliver lagt på boligsiderne. Så vi er meget tilfredse,” siger Jakob Neua Nørgaard, direktør og stifter af Estaldo

Nu tilføjer Estaldo endnu et ben til forretningen, da RealTjek.dk netop er kommet under selskabets vinger. RealTjek hjælper brugerne med at holde øje med deres bolig- og realkreditlån – både for at fremme konkurrencen og skabe øget gennemsigtighed på markedet for boligfinansiering.

Skal forløse potentialet

RealTjek indsamler offentligt tilgængelig information om lån i boligen fra flere forskellige myndigheder. Derefter beregner en algoritme, om det kan betale sig at ændre ved boligfinansieringen. Hvis analysen viser, at forbrugeren med fordel kan undersøge en alternativ boligfinansiering, tilbyder RealTjek at formidle kontakt til et realkreditselskab.

Virksomheden er stiftet af Søren Bolvig i 2016, og har siden haft 100.000 danskere gennem platformen. Alligevel bliver forretningen nu solgt til Estaldo for et ikke offentliggjort beløb.

“Vores mål med RealTjek var at give de danske boligejere en mulighed for at gennemskue, hvornår det er fordelagtigt at omlægge sine lån. Siden starten har mere end 100.000 danskere lavet en beregning af deres lån, og den succes kræver flere muskler, end vi har haft kapacitet til. Med Estaldo som nye ejere er vi trygge ved at vores oprindelige mission nu kan realiseres,” siger Søren Bolvig.

"Estaldo og RealTjek forsætter som to seperate produkter, men de kommer til at tale tæt sammen. Flere af teknologierne bag platformene kommer til at arbejde sammen på tværs, ligesom alle, der køber ejendom via Estaldo, vil få tilbud om overvågning af deres realkreditlån"
Estaldo og RealTjek forsætter som to seperate produkter men de kommer til at tale tæt sammen Flere af teknologierne bag platformene kommer til at arbejde sammen på tværs ligesom alle der køber ejendom via Estaldo vil få tilbud om overvågning af deres realkreditlån

En del af aggressiv ekspansionsstrategi

Opkøbet af RealTjek er en del af Estaldos aggressive vækstplan. Selvom virksomheden er under ét år gammel, er der allerede rejst 6 mio. kroner til væksten, og planen er at tage hul på udlandet inden for halvandet år. Og med opkøbet af RealTjek gør Estaldo sig også klar til at omfavne større dele af boliguniverset i sit tilbud.

“Overtagelsen af RealTjek.dk ligger helt i tråd med vores plan om at sikre forbrugerne den absolut bedste pris på at købe, sælge og eje en bolig. Køb og salg løser vi jo med Estaldo, men vi kunne godt tænke os at have produkter, der ligger rundt omkring det at eje bolig. RealTjek giver mulighed for at overvåge boligen og forbinde med uvildige rådgivere, som kan hjælpe med at skifte lån i praksis,” siger Jakob Neua Nørgaard, der ud over direktørposten i Estaldo indtræder som direktør i RealTjek.dk.

Serieiværksætteren afviser da heller ikke, at der kan komme flere opkøb undervejs for at nå ambitionen om at vokse sig stor meget hurtigt.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY