Danske The Org rejser Serie A-runde fra prominente investorer
Danske The Org rejser Serie A-runde fra prominente investorer

Over to omgange på syv måneder har danske The Org rejst knap 80 millioner kroner i en Serie A-runde, som skal bruges til at udfordre LinkedIn.

Over to omgange på syv måneder har danske The Org rejst knap 80 millioner kroner i en Serie A-runde, som skal bruges til at udfordre LinkedIn.

The Org vil udfordrer verdens største sociale platform for faglige netværk, LinkedIn. Men hvor den amerikanske gigant er dit personlige digitale cv, så er vil de to danskere, Christian Wylonius og Andreas Jarbøl, skabe virksomhedens cv.

Målet er at skabe struktur og transparens i virksomheder verden over ved hjælp af crowdsourcede organisationsdiagrammer og gøre det offentligt tilgængeligt, så alle og enhver kan se, hvem der arbejder i virksomheden, og hvordan den er struktureret. For det er populært at omfavne transparens i en tid, hvor sitet GlassDoor giver indsigt i lønniveauer i virksomheder verden over.

I dag er der 16.000 diagrammer på TheOrg og mere end 100.000 brugere om måneden.

“På LinkedIn er der ingen struktur. Hvis man vil se, hvem der arbejder i AirBnb, får man en lang liste uden nogen form for struktur. Vi vil gerne bygge en platform, hvor virksomhederne kan vise, hvilke dygtige medarbejdere, der er ansat, hvor de er placeret i virksomheden, og samtidig styre hvordan deres struktur bliver opfattet udadtil,” siger Christian Wylonius, direktør og medstifter i The Org.

Ifølge Christian Wylonius er der problemer med, at mange professionelle pynter sig med lånte fjer på LinkedIn. I de tilfælde kan virksomhederne ikke stille meget op. Det skaber et incitament for virksomhederne til at anvende The Org.

“Vores grundsten er organisationsdiagrammer, og platformen handler om at vise sit team frem. Derfor tapper vi også ind i virksomhedsdynamikken, så de får mere ud af deres organisationsstyring og mulighed for at styre den information, der er tilgængelig,” siger Christian Wylonius.

Størstedelen af informationerne på TheOrg kommer fra deres værktøjer, der automatisk henter informationer fra virksomheders egne hjemmesider, mens dybden i organisationsdiagrammerne skal komme fra virksomhederne eller medarbejderne selv.

Prominente investorer ombord

The Org blev grundlagt i november 2017 af Christian Wylonis (CEO) og Andreas Jarbøl (CTO). Men det er ikke første gang, de begiver sig ud på startup-eventyr sammen. Under bæltet har de det forliste startup Fitbay, et socialt shopping-community, som de stiftede i 2013 men måtte lukke i 2015.

Men det har kun været til deres fordel, når de har rejst penge i Silicon Valley. Og det lykkedes at få prominente navne med i Balderton Capital, Founders Fund og Sequoia Capital, der ifølge Christian Wylonius kun har investeret i ét andet dansk startup før The Org, nemlig Unity.

“Det har været en vild proces. Den første runde på 2,5 millioner dollars lukkede vi for syv måneder siden. Den var ledet af Sequoia Capital, og det er meget sjældent, at de går ind i selskaber på så tidligt et stadie,” siger Christian Wylonius.

Den første runde gik under radaren, men nu annoncerer de to stiftere så, at de har landet anden del af deres Serie A-runde, der udgør yderligere 8,5 millioner dollars. I alt knap 80 millioner kroner.

Det skal sætte gang i virksomhedens vækst og gøre det muligt for virksomheden at udvide sit teamet og fremskynde produktudviklingen. Som en supplerende funktion til sine firmateamsider planlægger The Org at lancere en jobplatform i 2020. Det er en naturlig udvidelse af produktet, så virksomheder kan oprette annoncer og vise de nye medarbejdere hvilke team, de træder ind i.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.