You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danske techtalenter er de gladeste i Europa

Techtalenter på arbejder i Founders House. Foto: Digital Hub Denmark

En ny undersøgelse fra Boston Consulting Group viser, at danske digitale talenter er de gladeste i Europa. Og det er godt nyt i kampen om internationale techtalenter.

En ny undersøgelse fra Boston Consulting Group viser, at danske digitale talenter er de gladeste i Europa. Og det er godt nyt i kampen om internationale techtalenter.

Den globale konkurrence om digitale talenter er hård, og virksomheder verden over er afhængige af, at de kan tiltrække og fastholde de rette talenter, der kan føre virksomhederne igennem den digitale transformation.

Derfor er det godt nyt, at Danmark rangerer højest i Europa i den nye rapport ‘’2020 Digital Talent Global Work Happiness Index’, som måler digitale talenters arbejdsglæde.

Hele 83 procent af de adspurgte talenter i Danmark siger, at de er ‘ret tilfredse’ eller ‘meget tilfredse’ med deres jobsituation. Det er højere end vores europæiske naboer, og det glæder Camilla Rygaard-Hjalsted, der er direktør i Digital Hub Denmark:   

”Generation Z er den første generation, der er født i den digitale tidsalder, og derfor har teknologi integreret i deres tankegang og problemløsning. Deres kompetencer er afgørende for, at Danmark kan navigere sikkert gennem en digital omstilling, og det er vigtigt, at vi kan tiltrække og fastholde dem. Derfor glæder det os meget, at den danske indstilling om et fleksibelt og ansvarsfuldt arbejdsliv skaber gode rammer for digitale talenter,” siger hun.

Nordisk ledelse tiltrækker

Danske techtalenter udmærket sig i særdelshed ved at søge indflydelse i deres arbejde. Det genkender man hos Pleo, der er lykkedes med at rekruttere mere end 80 internationale techtalenter blandt deres 135 medarbejdere.

”Vores nordiske ledelsesfilosofi er baseret på tillid og gennemsigtighed. Det bidrager til, at medarbejderne føler en vis grad af frihed i deres arbejde – både i deres work life-balance og i konkrete arbejdsopgaver. Det er en ledelsesstil, der gør det muligt for medarbejderne at have indflydelse og udvikle sig professionelt; noget som virkelig harmonerer med den digitale arbejdsstyrke, og hvad de værdsætter,” siger Jeppe Rindom, der er CEO og stifter af Pleo.

Jeppe Rindom CEO i Pleo Foto Digital Hub Denmark

Aimee van de Schoor, Senior Product Manager hos Pleo, er en af ​​de internationale medarbejdere, som Pleo har formået at tiltrække og holde fast ved:

”Arbejdskulturen i Pleo er meget tillidsfuld og gennemsigtig. Det er en meget flad organisation, hvilket giver medarbejderne en hel del ansvar og indflydelse. Jeg begynder så småt at forstå, at det er meget almindeligt for danske virksomheder. Selvom vi hver især har vores individuelle mål, er der en utrolig stærk følelse af samarbejde og støtte til hinanden,” forklarer Aimee van de Schoor.

Digitale talenter søger indflydelse

Men den nordiske ledelsesfilosofi er ikke kun noget, som Pleo praktiserer. Som nation skilder Danmark sig ud fra andre europæiske lande ved at score højt på ‘min organisations formål’ og ‘personlig indflydelse’.

Digitale talenter i Danmark værdsætter i særdeleshed, at de har indflydelse, og at de kan gøre en forskel enten igennem deres egen indsats eller gennem virksomhedens sociale aftryk.

“Den danske arbejdskultur er kendetegnet ved, at medarbejderne bidrager konstruktivt til løsningerne, produktet, eller processen, de er en del af. Vi har en meget stor grad af tillid i vores arbejdsliv og et fladt hierarki, der belønner sig i glade medarbejdere og innovative løsninger. Den unikke kombination er blevet til en attraktiv kultur i de danske virksomheder, og det kan give os en konkurrencefordel, når det handler om at tiltrække digitale talenter til Danmark,” siger Mette Smith Thastum, chefkonsulent i digitalisering fra Dansk Industri.

Lønnen er ikke så vigtig

Kun 1 af 3 danske digitale talenter placerede ‘økonomisk kompensation’ blandt de vigtigste jobkomponenter sammenlignet med cirka halvdelen i både USA og globalt. Og det kan forklares med Danmarks kendte velfærdstat og den pro-aktive arbejdsmarkedspolitik – flexicurity – som betyder sikkerhed for arbejdstagerne, mener Anders Thomsen, der er Markedsdirektør for Rådgivning og Videnservice i Dansk Erhverv.

”For at kunne tiltrække og fastholde digitale talenter er det vigtigt, at arbejdsglæden og jobtilfredsheden er høj. Undersøgelsen viser, at det er den også for rigtig mange digitale talenter. De oplever gode forhold og en kultur, der passer de fremtidige generationer, der ikke prioriterer lønpakken højere end et balanceret privat- og arbejdsliv. Det er et rigtig godt tegn på, at vi har meget at tilbyde digitale talenter og forhåbentlig får endnu flere internationale talenter øjnene op for Danmark,” siger han.

UGENS STARTUP: