Med sin alt-i-én platform hjælper Monsido virksomheder med at optimere deres website – blandt andet ved at finde døde links og optimere brugeroplevelsen. Foto: Monsido.
Danske Monsido henter mega-investering på 114 mio. kroner
Danske Monsido henter mega-investering på 114 mio. kroner

Danske Monsido har netop rejst 114 mio. kroner til sin SaaS-løsning. Investeringen er anført af den amerikanske fond Level Equity, og det er først gang fonden investerer i en dansk virksomhed.

Danske Monsido har netop rejst 114 mio. kroner til sin SaaS-løsning. Investeringen er anført af den amerikanske fond Level Equity, og det er først gang fonden investerer i en dansk virksomhed.

Med sin alt-i-én platform til optimering af websites, har Monsido netop landet en investering på imponerende 114 mio. kroner. Pengene kommer primært fra hovedinvestoren Level Equity, men også Vækstfondens venturearm ‘VF Venture’ er med i investeringsrunden, og følger dermed op på sin første investering i Monsido fra 2018.

”Vi har udviklet et stærkt produkt, som har bevist sit værd for kunderne. Derfor er vi glade for den nye kapital fra Level Equity og VF Venture, så vi kan indtage nye markeder som det europæiske med fuld kraft og videreudvikle det amerikanske og australske marked,” siger Jannik Grøntved, CEO i Monsido.

Jannik Grøntved, CEO i Monsido.

Det danske startup har allerede store, internationale virksomheder som McLaren Health, Colorado State University og Origin på kundelisten. Og med den nye investeringrunde skal kundekredsen udvides internationalt.

”Level Equity og Vækstfonden er stærke strategiske partnere i udvidelsen af ​​Monsidos aktiviteter. Den nye kapital skal bruges til at opnå vores mission om at give vores kunder den viden og de værktøjer, som er nødvendige for at opnå et perfekt optimeret og tilgængeligt website.”

Forbruger bliver mere krævende

Monsido begyndte tidligt at fokusere på USA, og virksomhedens success på netop dét marked har banet vejen for en stor investering fra en af de ledende amerikanske equityfonde.

Monsidos abonnementsløsning hjælper virksomheder med at gennemgå deres hjemmesider for fejl og med at sikre, at indholdskvaliteten er i top. Derudover hjælper Monsidos platform med at overholde interne brand- og indholdsretningslinjer på en let og overskuelig måde.

Læs også: Tre storytelling-hacks kan hjælpe dig med at lande en investering

”Forbrugerne i dag kræver en hurtig, fejlfri og let tilgængelig weboplevelse. Efterhånden som det digitale landskab bliver stadig mere kompliceret, søger virksomheder at gøre deres websted tilgængeligt for et bredere publikum, herunder brugere med forskellige udfordringer såsom farveblindhed eller motoriske problemer. Virksomheder er i stigende grad afhængige af automatiserede værktøjer som Monsido for at imødekomme de krav, brugerne stiller, og her skaber vi enorm værdi for vores kunder,” forklarer Jannik Grøntved.

Vækstfonden brobygger til udenlandsk kapital

Allerede i 2016 ydede Vækstfonden et lån til Monsido, og i 2018 investerede VF Venture. Den kapital har medvirket til at bane vejen for den store serie A-runde, som netop er indgået. Og hos Vækstfonden er man glade for samarbejdet og ser frem til at følge Monsidos rejse:

”Monsido har skabt et stærkt softwareprodukt og har fra et tidligt stadie sat sit præg på det internationale marked med kontorer i San Diego og Sydney og i Danmark. Vi ser frem til, sammen med Level Equity, at understøtte den fortsatte ekspansion både i Europa, USA og Australien. Efterspørgslen på det europæiske marked har hidtil haltet lidt efter de andre markeder, men vi ser nu en tydeligt stigende interesse som gør, at Monsido kan skalere den europæiske salgsorganisation kraftigt med base i Danmark. Og så er det glædeligt at kunne tiltrække amerikanske penge til dansk teknologi,” siger Jacob Bratting Pedersen, der er partner i Vækstfondens investeringsarm VF Venture og investeringsansvarlig for Monsido.

Også hos Level Equity er man begejstrede for investeringen, fortæller Sarah Sommer, Partner hos Level Equity:

”Monsido har et innovativt produkt kombineret med et stærkt team. En fejlfri og lettilgængelig weboplevelse bliver mere og mere efterspurgt af både private og offentlige organisationer. Derfor mener vi, at Monsidos platform har et vidtrækkende potentiale i USA og Europa. Vi er glade for at samarbejde med dem i den næste fase af deres vækstrejse.”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.