Christian Jantzen er stifter af futiristic.vc og danmarks yngste business angel
Dansk venturefond udvider: Nordiske founders mangler kompetente investorer
Dansk venturefond udvider: Nordiske founders mangler kompetente investorer

Den unge danske venturefond Futuristic.vc ansætter sin første ‘invesment associate’ på fuldtid og henter prominente navne til advisory board.  

Indtil i dag har Christian Jantzen været ene mand i den unge venturefond Futuristic.vc. Han har investeret i 13 virksomheder, hvor ti af dem er offentligt kendte – herunder Peergrade, Pento og Artboost. Men nu udvider den lille venturefond og fordobler antallet af ansatte fra én til to.

Læs ogsåDanmarks yngste business angel kører på mavefornemmelse og tankegods

“Det har aldrig været meningen at Futuristic skulle være en lokal enkeltmandsvirksomhed. Som enhver ambitiøs iværksætter drømmer jeg om at bygge noget, der gør indtryk og sætter aftryk i verden. Over tid er det mit håb, at Futuristic bliver en af verdens førende fonde. Men for at nå dertil skal der tages millionvis af små skridt på vejen. Det her er et af dem,” siger Christian Jantzen.

Han kan i dag annoncere, at Daniel Bakh bliver ny Investment Associate i Futuristic.vc. Daniel Bakh er tidligere Investment Manager i den nordiske fond Wave Ventures.

“Daniel har en stor karriere i venturemiljøet foran sig. Det er sjældent, man finder en profil som hans – især i Norden. Derfor er jeg virkelig begejstret for at få ham med på holdet og jeg ser frem til, at han kan hjælpe mig med at forme virksomhedens fremtid. Han har allerede haft stor betydning for firmaet inden for sine første måneder,” siger Christian Jantzen.

Nordiske founders mangler kompetente investorer

Christian Jantzen startede Futuristic.vc for 18 måneder siden. Han vidste dengang ikke meget om venturemiljøet og det nordiske startup-økosystem. Men han havde en hypotese om, at der gemte sig et større potentiale for at generere bedre afkast på venturinvesteringer i nordiske startups, end hvad de traditionelle venturefonde var i stand til at indfri.

“Norden har historisk set været alle andre geografier overlegene baseret på antal unicorns per indbygger. Det er også på trods af, at der er flere penge til unge startups på markeder andre steder i verden. I min optik var Norden undervurderet og var meget mere attraktiv for venturefonde, end antallet af investeringer var udtryk for,” siger Christian Jantzen.

Både Christian Jantzen og Daniel Bakh er i tyverne og udgør formentlig den yngste gennemsnitsalder i en dansk venturefond. Selv har Christian Jantzen en klar idé om, hvordan de skiller sig ud fra traditionelle venturefonde.

“Vi er unge og har en masse at bevise. Vores kernefokus er at skabe værdi for vores founders. Vi har rødder i økosystemet og forsøger hele tiden at udvikle Norden som geografi ved at være ambassadører i økosystemer som London og Berlin. Derudover vil vi gerne skabe åbenhed og transparens. Jeg tror på, at venturefonde har brug for mere åbent at kommunikere hvad deres mission egentlig er og på den måde hjælpe founders med at tage de rigtige beslutninger,” siger Christian Jantzen.

Nye ansigter i advisory board

Det er ikke kun i den daglige drift, at der er ændringer for Futuristic. Fonden byder velkommen til tre nye rådgivere og siger farvel til to.

De tre nye ansigt i fondens advisory board er Andreas Saari, CEO i Slush, Ari Helgason, Principal i Index Ventures og Hampus Jakobsson, Venture Partner Blueyard og business angel. De er alle velkendte navne i det nordiske økosystem og sammen med Esben Gadsbøll, Nordic Makers, der fortsætter i Futuristic, udgør de holdet af rådgivere, der skal hjælpe den unge fond med at skalere.

Derudover siger Christian Jantzen og Futuristic.vc farvel til Lasse Chor og Kristian Tokkesdal, der forlader advisory boardet.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.