byFounders investerer i big data fra millionvis a planter
byFounders investerer i big data fra millionvis a planter

I slutningen af 2017 offentliggjorde venturefonden byFounders deres første investering i danske Peergrade. Nu er fondens næste investering på plads i Spiio, der leverer data-drevet plantevedligeholdelse til kunder verden over.

Greentech startuppet Spiio modtager en investering mellem tre og ni millioner kroner fra den nystartede venturefond byFounders. Spiio leverer data-drevet pasning af planter til planteservicevirksomheder og anlægsgartnere, og hjælper derved til at sikre højere kvalitet med færre omkostninger.

Helt konkret har Spiio udviklet en trådløs sensorløsning og ved hjælp af sensorer, software og dataanalyse kan Spiio vurdere, om planterne trives samt give gartneren et komplet overblik over planternes tilstand direkte på mobilen.

Minimerer fysisk arbejde

Indtil nu har industrien været nødsaget til at køre ud til deres kunder i helt faste intervaller for at tjekke op på planterne som en forsikring for, at planterne ikke dør ud. Med Spiio kan denne omkostningstunge process elimineres ved at lave digital kvalitetskontrol online og kun gennemføre de mest nødvendige fysiske besøg.

”Spiio er en meget interessant virksomhed, som med deres innovative IoT-løsning målrettet til planteservicevirksomheder der servicerer planter i større offentlige- eller kontorbygninger, adresserer et milliardmarked. Et marked, hvor der er store muligheder for at bruge data og intelligent software til at optimere arbejdsgange og reducere unødvendig spildtid. Spiio har potentialet til at revolutionere denne industri,” siger medstifter af byFounders Tommy Andersen og fortsætter:

“Vi har fulgt Spiio teamet igennem et stykke tid. De adresserer et meget stort markedspotentiale, og med deres unikke teknologiske løsning står Spiio til at transformere et marked fra primært at være manuelt, fysisk arbejde til at være en datadrevet serviceindustri. Samtidig ser vi, at virksomheder verden over i stigende grad tænker i grønne løsninger fx i form af plantemiljøer på arbejdspladserne. Det amerikanske marked har klart det største potentiale, og her ser vi gode muligheder for at hjælpe Spiio godt på vej. Alt i alt passer selskabet derfor rigtig fint ind i vores investeringsstrategi.”

Datadrevet gartneri

Martin Graulund Dal er CEO og co-founder af Spiio. Virksomheden blev etableret i 2015 og samme år deltog de på Danish Tech Challenge på DTU.

På kort tid har de skabt international interesse, og fået kommercielt gennembrud i USA med leverancer til verdens førende planteservicevirksomheder. Med Spiio kan op til tredive procent af driftsomkostningerne i disse virksomheder nemlig reduceres, ligesom udskiftning af planter, som er gået ud, halveres.

Alene på det amerikanske marked anslås det, at der er 200 millioner planter, der potentielt kan have gavn af teknologien.

”Vi tror på, at beplantning skaber et bedre byliv, og vi ser plantebranchen som en katalysator for en grønnere og mere bæredygtig verden. Vi vil hjælpe branchen med at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel og holde den høje kvalitet selv med et større kundeportefølje. Den udfordring løser vi med vores service,” siger Martin Graulund Dal og afslutter:

“Vi har rødder i Danmark, men vi har allerede fra dag ét etableret et godt netværk rundt om i verden, hvor markederne afgjort er modne til denne type af digital innovation. Med investeringen fra byFounders kan vi i højere grad sætte skub i udviklingen. Vi kommer med i en enorm ressourcestærk klub, som vi allerede nu kan mærke effekten af. Netop dette partnerskab og netværket omkring mener jeg er afgørende, når man som mindre virksomhed har ambitioner i et globalt marked.”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.