You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk startup lander millioninvestering til at forsyne verden med dyrefrit læder

Stifterne af Beyond Leather Materials – Mikael Eydt og Hannah Michaud

Den alternative lædervirksomhed ‘Beyond Leather Materials’ rejser 8,2 mio. kroner, så de kan producere endnu mere biolæder baseret på restprodukter fra juice- og ciderproduktion.

Den alternative lædervirksomhed ‘Beyond Leather Materials’ rejser 8,2 mio. kroner, så de kan producere endnu mere biolæder baseret på restprodukter fra juice- og ciderproduktion.

Det er efterhånden ingen nyhed, at man i dag kan få burgerbøffer uden ko og nuggets uden kylling. Men det danske startup ‘Beyond Leather Materials’ er klar til det næste skridt i den dyrefri revolution: Nu skal vi også have læder uden at det går ud over dyrene.

Læs også: Køderstatninger handler ikke bare om ideologi. Det er også en teknologisk udfordring

Startuppet har base i København, og deres mål er at blive B2B-leverandør af et alternativt tekstil, som er lavet af ‘æblepulp’ – et biproduktet fra juice- og ciderproduktion. Produktet er 100 procent nedbrydeligt, plantebaseret og meget mere bæredygtigt end både animalsk og syntetisk læder.

Og nu har virksomheden landet en investering på 8,2 mio. kroner fra Rockstart, Vækstfonden og Steen Ulf Jensen for at ekspandere produktionen af biolæder.

”Vi vil give restaffald fra fødevareproduktion nyt liv. Når vi bruger æblepulp til at lave læder, sprænger vi rammerne for, hvad vi i dag tror er muligt at lave med affald. Vi er enormt stolte af vores investering, som gør det muligt at opskalere produktionen og få vores produkt ud på markedet dette år,” siger Mikael Eydt, direktør i Beyond Leather.

Fandt investorer gennem startup-forløb

Beyond Leather blev udvalgt til at deltage i et startup-program arrangeret af Rockstart, og herfra tog det fart med at få investeringerne på plads.

”Det er Rockstarts formål at hjælpe med at reducere madspild; Beyond Leather passer perfekt med denne mission, idet de formår at gøre et restaffald til et værdifuldt bæredygtigt tekstil,” forklarer Mark Durno, Managing Partner i Rockstart AgriFood.

”Det var fantastik at se, hvordan teamet udviklede sig gennem vores startup-program, og at de i sidste ende fandt et investorkonsortium via forløbet. Det er det perfekte eksempel på, hvordan vi kan lide at samarbejde med startups, investorer, mentorer og partnere,” tilføjer han.

Investorer ser muligheder

Investorerne ser frem til samarbejdet med Hannah Michaud og Mikael Eydt, som har skabt Beyond Leather.

”Verden står over for store klima- og miljøudfordringer, og vi har behov for iværksættere, som skaber innovative produkter, der kan imødegå de udfordringer. Her er Beyond Leather Materials et lysende eksempel. Og med et stærkt team og et marked, hvor forbrugerne kun vil efterspørge bæredygtighed i endnu højere grad i fremtiden, er det en virksomhed, vi tror rigtig meget på,” siger Jesper Hart-Hansen, Investment Manager i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer.

Beyond Leather planlægger at gå på markedet i år, så modeindustrien kan begynde at bruge produktet. De åbner derfor en ny produktionshal tæt på København og udvider deres medarbejderstab.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY