Dansk platform oplever markant stigning i delingen af billeder og videoer under karantænen
Dansk platform oplever markant stigning i delingen af billeder og videoer under karantænen
@Redaktionen

Startuppet Frameo har udviklet software til at dele billeder gennem digitale billedrammer. Og i en karantæne-tid deler brugerne flere billeder end nogensinde før.

Startuppet Frameo har udviklet software til at dele billeder gennem digitale billedrammer. Og i en karantæne-tid deler brugerne flere billeder end nogensinde før.

Corona-karantænen for os til at opfinde nye måder at være sammen på fra afstand. Det betyder blandt andet fredagsbarer, spilaftenen og fødselsdage på video-tjenester.

Læs også: Survival Guide: Sådan holder du fast i det gode humør og startup-ånden, når arbejdet er flyttet hjem i stuen

Hos den aarhusianske startup-virksomhed Frameo, som laver software, der gør det muligt at sende billeder og videoer til WiFi-billedrammer fra mobilen, oplever de også, at karantænen giver en stigning i antallet af delte billeder og videoer gennem deres app.

“Lige nu bliver sendt op til 80.000 billeder og videoer om dagen fra vores app til billedrammer over hele verden. Det er næsten fem gange så mange som sidste år,” siger Kasper Borup fra Frameo.

Brugerne øger aktiviteten

Stigningen i aktivitet kommer ikke fordi flere brugere lige pludselig har fået øjnene op for løsningen. Det er simpelthen de samme brugere der lige nu sender 35 procent flere billeder og videoer.

“Vi vurderer, at krisen har stor andel i det, idét mange er isolerede fra deres kære, hvilket medfører at folk føler endnu større behov end tidligere for at dele billeder og videoer med hinanden, så de kan følge med i hinandens liv,” siger Kasper Borup.

Virksomheden har da også i de seneste uger fået henvendelser fra brugere, der skriver, at de er glade for at kunne dele billeder med med dem, de holder af, som i øjeblikket er isolerede på grund af Corona-krisen. Særligt ældre familiemedlemmer, som ikke har mulighed for at bruge tjenester såsom Facetime og Skype.

“Vi er selvfølgelig utrolig glade for de reaktioner, vi har fået fra brugere, og at vi med vores ramme har kunnet hjælpe dem til bedre at holde kontakten med eksempelvis deres forældre eller bedsteforældre, der sidder på plejehjem og ikke kan få besøg i den her svære tid,” siger Nikolaj Schmidt fra Frameo

Teamet bag Frameo.

Karantænen puster til væksten

Frameo startede som et projekt på Aarhus Universitet, og blev til en virksomhed i 2017 med studiekameraterne Kasper Borup Jensen, Nikolaj Schmidt og Emilie Christiansten i samarbejde med Torben Ulrich fra elektronikproducenten Denver Electronics.

Siden den første software blev sendt på markedet i 2017, har de solgt 280.000 licenser.

“Alle mennesker har oplevet, at man tager en masse billeder på sommerferien eller til brylluppet. Billederne forlader bare aldrig telefonen. Med vores produkt har vi gjort det nemt at dele billederne direkte fra smartphonen til en digital fotoramme, som kan stå hjemme hos nogen, man holder af,” siger Kasper Borup Jensen.

Det største marked er i dag USA, og siden starten er der sendt over 20 mio. billeder.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.