You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk iværksætterduo sælger virksomheden til fransk gigant: “Vi skal sørge for, at kulturen lever videre”

Fra venstre: Søren Nielsen (Direktør i Devoteam), Peter Juel Jensen (founder, Inviso) og Simon Kvistgaard (founder, Inviso).

Det unge, hurtigtvoksende konsulenthus Inviso er netop blevet solgt til en fransk gigant. En stor dag for iværksætterduoen bag, som særligt satser på at få kulturen med over i det nye setup.

Det unge, hurtigtvoksende konsulenthus Inviso er netop blevet solgt til en fransk gigant. En stor dag for iværksætterduoen bag, som særligt satser på at få kulturen med over i det nye setup.

Hvordan føles det, når man har solgt størstedelen af sin virksomhed, som man de seneste seks år har knoklet for og fået til at vokse til en millionforretning?

“Først og fremmest føles det godt på en surrealistisk måde, og dernæst føles det en anelse angstprovokerende at skulle se sin baby vokse op hos nogle nye forældre,” siger Simon Kvistgaard.

Sammen med Peter Juel Jensen har han netop solgt 70 procent af data-konsulenthuset Inviso for “et stort, tocifret millionbeløb” til den franske IT-konsulent-gigant Devoteam.

Siden starten i 2014 er Inviso vokset til 70 medarbejdere, der hjælper virksomheder som Adidas og Tryg med at bruge deres data bedre, og nu har den voldsomme vækst altså ført til, at de to 32-årige iværksættere har valgt at tage en af de største beslutninger i deres professionelle liv.

“Det er en kæmpe beslutning, men vi føler, at det er den helt rigtige. Der har været mange om buddet, og det er langt fra tilfældigt, at det er Devoteam, vi har lavet en aftale med. De forstår vores virksomhed og har stor respekt for den. Og vigtigst af alt er det et rigtig godt kulturelt fit. Havde det ikke været der, ville vi aldrig have taget beslutningen om at sælge,” siger Simon Kvistgaard, der fra nu af kan kalde sig direktør i Inviso by Devoteam.

Kulturen skal flyttes med

Da iværksætterduoen satte Inviso i verden, var det ikke bare med et mål om at udfylde et hul i markedet. Det handlede også om at skabe en helt særlig arbejdsplads, hvor primært nyuddannede og studerende fik ansvaret og var drivkraften – og det har resulteret i en gennemsnitsalder på 28 år blandt de 70 medarbejdere.

Læs også: Konsulenthus med megavækst: ”Mennesker og kultur er vores produkt”

I et konsulenthuset er kerneproduktet de folk, som er ansat. Derfor er det for de to iværksættere altafgørende, at teamet har det godt sammen, at kulturen står højt på dagsordenen, og at det er et sted, man har lyst til at være. Det gør de alt for, og skulle man sætte en finger på et sted, hvor de mildest talt er lidt spændte på fremtiden, er det netop her.

“Selvom vi udelukkende er positive og kun har høje forventninger til den her nye virkelighed for os, kan vi også mærke en naturlig følelse af nervøsitet og frygt for, om kulturen består, og hvordan det nu skal gå med vores efterhånden store baby, som Inviso jo er. Vi mister en del af vores selvbestemmelse, og hvis det nu mod forventning skulle blive brugt til at tage dårlige beslutninger på vores vegne, ville det være hårdt,” siger Simon Kvistgaard.

Hos den nye ejer lover man dog, at passe godt på både medarbejderne og kulturen i virksomheden:

“Kultur og det unikke ved alle medarbejdere er noget, vi værner om og sætter højt hos Devoteam, og det tager vi i høj grad med os, når vi køber noget. Vi går ydmygt til opgaven, og sikrer vores nye kollegaer en synlig plads i Devoteam-familien,” siger Søren Nielsen, direktør i Devoteam.

Aftalen med Devoteam, der har 7.500 medarbejdere i Europa og Mellemøsten – heraf 200 i Danmark – kommer som følge af den vækst, Inviso har oplevet siden opstarten. I 2018 præsterede den unge virksomhed en omsætning på 53 mio. kroner, og sidste år voksede den til 80 mio. kroner, mens resultatet lød på 12 mio. kroner.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY