Screenshot fra Shopbox’ præsentationsvideo på Youtube.
Dansk fintech-startup trodser coronakrisen og høster millioninvestering
Dansk fintech-startup trodser coronakrisen og høster millioninvestering

Det danske fintech-startup, Shopbox, har med sin mobile kasseapparatløsning trodset coronakrisen og høster et tocifret millionbeløb. Investeringen kommer fra den nyopstartede fintech-fond Acorn, der er stiftet af milliardær Daniel Åxmand og iværksætteren Michael Bendtsen. 

Det danske fintech-startup, Shopbox, har med sin mobile kasseapparatløsning trodset coronakrisen og høster et tocifret millionbeløb. Investeringen kommer fra den nyopstartede fintech-fond Acorn, der er stiftet af milliardær Daniel Åxmand og iværksætteren Michael Bendtsen. 

Milliarder i hjælpepakker, over 130.000 uden job, og en udsigt til en global økonomisk krise, der giver sidste finanskrise baghjul. Der er ingen tvivl om, at corona har sat dybe spor i erhvervslivet. 

Det lukkede Danmark har tvunget flere til at tænke digital overlevelse. Både restauranter og detailhandel har udelukkende måtte klare salget online – en virkelighed der kræver omvendelse.

Men alle ved, at hvor der er røg, er der innovation, og det var netop denne digitale tvangs-omvendelse, der fik iværksætteren Christian Zigler op ad stolen. 

Læs også: Radiobotics modtager 10 mio. fra Europa-Kommissionen

”Tidligere har mindre erhvervsdrivende både skulle have et kasseapparat til salget, betalingsterminal til transaktionen og en bankkonto. Et system der passede til datidens analoge samfund. Udfordringen er, at tingene smelter sammen. Nu, mere end nogensinde før, er vi tvunget til at have et digitalt mindset,” siger Christian Zigler, stifter af Shopbox.

Christian Zigler, stifter af Shopbox.

Væk fra analoge betalingssystemer

Shopbox, der er stiftet i 2015, har indtil pandemiens indtræden fokuseret på at lave infrastruktur til erhvervsdrivende, men med corona blev det nye fokus at få Danmark væk fra det analoge betalingssystem.

”Dem der har klaret sig bedst gennem krisen, er dem, der tænker i omnichannel og forstår at sameksistere det fysiske og det digitale rum til én samlet løsning. Vores applikation er mere end et kasseapparat, og vi vil hjælpe med at sætte butiksejeren i stand til at drive og udvikle sin forretning ved at samle betalingssystem, kassesystem, lagersystem, medarbejdersystem og kundesystem i én og samme app,” siger Christian Zigler.

Alt-i-en appen er blevet modtaget positivt på markedet, og Shopbox sidder med 800 kunder på én procent af det danske marked.

Høster millioninvestering trods krise

Det er ikke kun markedet, der har taget godt imod Shopboxs app. Selvom corona har resulteret i et et dyk i investeringer, har fonden Acorn set potentiale i fintech-startuppet og investeret ti millioner.

Acorn er en nystiftet fintech-fond stiftet af den danske milliardær Daniel Åxmand og iværksætteren Michael Bendtsen. Shopbox er Acorns første investering, og Daniel Åxmans første investering i en dansk virksomhed. 

Læs også: Good Monday indtager London med stor investering

”Vi er utrolig glade for investeringen. Lige nu har vi omkring 800 kunder, men med den nye kapitaludvidelse er planen, at vi inden for tre år skal vækste til 10.000 kunder i Norge og Danmark. I forvejen er vi i Norden langt foran, hvad angår betalingsflow og smarte betalingsløsninger. Det er en udvikling, jeg tror vil tage fart set i lyset af corona, hvor hele verden bevæger sig væk fra kontantbetaling,” siger Christian Zigler.

Christian Zigler vil bruge pengene fra Acorn til at positionerer sig stærkt i Norden, og frem mod 2023, er det Shopboxs ambition at være hovedaktør på markedet for all-in-one betalingsløsninger.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.