You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danmark får ny unicorn: AI-scaleup rejser kæmpe serie C-runde

Synthesias grundlæggere: Steffen Tjerrild, professor Lourdes Agapito, professor Matthias Niessner og Victor Riparbelli.
Den danske AI-videoplatform Synthesia har rejst mere kapital fra bl.a Nvidia og Accel til udvikling af deres teknologi. Dermed får virksomheden noget, der sjældent ses i Danmark: Unicorn-status.

Nu kan den danske AI-virksomhed Synthesia tislutte sig store navne som TrustPilot, Chainalysis, Pleo og Lunar.

Læs også: Synthesia vil skabe videoer helt uden brug af kameraer

Folkene bag har netop afsluttet en større serie C-investeringsrunde på 90 millioner USD (ca. 621 millioner DKK), der bringer værdiansættelsen op på over en millard dollars. Dermed kan Synthesia kalde sig unicorn-virksomhed som en af de få fra Danmark.

Den danske virksomhed blev grundlagt i 2017 af forskerne og iværksætterne Victor Riparbelli, Matthias Niessner, Steffen Tjerrild og Lourdes Agapito på baggrund af en software, der gør det muligt for folk at lave deres egne digitale avatarer til at levere virksomhedspræsentationer, træningsvideoer – eller endda giver komplimenter på arbejdspladsen.

Og det er netop den teknologi, der nu skal udvikles yderligere på.

“De seneste fremskridt inden for kunstig intelligens har været forbløffende. Det føles, som om vi ser fremskridt, vi ikke forventede før 2030, men her er de i 2023.

Det er en utrolig tid at bygge (en virksomhed, red.) på, og vi har meget i vente i de kommende år,” skriver Victor Riparbelli, CEO og medstifter af Synthesia, i en blogpost om investeringen.

Støttet af amerikansk gigant

Investeringsrunden, som værdisætter virksomheden til 1 milliard dollars, er ledt af venturekapitalfirmaet Accel og bakket op af den amerikanske chipproducent Nvidia.

Og spørger man førstnævnte, er de ikke i tvivl om potentialet i investeringen.

“Produktiviteten kan forbedres, fordi man reducerer omkostningerne ved at producere en video i forhold til at lave en PowerPoint,” siger Philippe Botteri fra Accel, til mediet CNBC, og fortsætter:

“Video er en meget bedre måde at kommunikere viden på. Når vi tænker på virksomhedens potentiale og værdiansættelse, tænker vi på, hvad den kan give, [og] i Synthesias tilfælde kradser vi kun i overfladen.”

Vil forbedre alle parametre

Synthesia agter at bruge kapitalen til at investere i AI-forskning og videreudvikle samarbejdet med førende universiteter som TUM i München og UCL i London.

“Vi arbejder på den næste generation af avatar-teknologi, som vil gøre avatarerne meget bedre på alle parametre: flere udtryk, mere naturlige bevægelser, bedre stemmer og enkle tilpasningsmuligheder,” skriver Victor Riparbelli i forbindelse med investeringen.

Synthesia oplyser samtidig, at de eksisterende investorer Kleiner Perkins, GV og Firstmark Capital deltager i serie C-runden.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY