Coderstrust bruger millioninvestering til ny studiefond
Coderstrust bruger millioninvestering til ny studiefond

Serieiværksætteren Ferdinands Kjærulffs seneste startup, Coderstrust, der tilbyder studielån til programmører på det hurtigtvoksende, online freelancer-marked, har netop lukket en større investeringsrunde med deltagelse fra blandt andet en norsk rigmandsfamilie.

Ferdinand Kjærulff er serieiværksætter med stort S. Han har tidligere været med i flere succesfulde startups, for eksempel Airhelp, der på få år er blevet en global virksomhed, der tilbyder flypassagerer juridisk bistand.

Som kaptajn i den danske hær deltog han i en genopbygningsmission i Irak, hvor han var en del af et projekt, der bragte internet og e-læring til lokale irakere. Det blev starten på Coderstrust.

Edtech-startuppet fokuserer på at opkvalificere freelancere i udviklingslande, så de lettere kan få freelance jobs på online platforme som Freelancer.com, Fiverr eller Upwork.  

”Unge i udviklingslande har typisk været nødsaget til at drage mod byen for at blive uddannet og få et arbejde, men med CodersTrust kan unge i fx Bangladesh få adgang til en uddannelse og et arbejde som programmør uden nødvendigvis at skulle forlade deres hjemby”, siger Ferdinand Kjærulff.

Intern studiefond skal skabe flere succeshistorier

Indtil nu har Coderstrust fungeret således, at organisationer og individer har kunnet udvælge studerende og tilbyde dem studielån, men den nye investering skal bruges til at oprette en studiefond, sådan at Coderstrust selv kan udvælge studerende fremover.

“Vi har modtaget to typer af investeringer på det seneste. Den ene er en traditionel equity investering, hvor en investorskreds – ført an af en norsk rigmandsfamilie – har investeret 2.700.000 kroner i Coderstrust, som skal bruges til at sætte en studiefond op,” siger Ferdinand Kjærulff.

Den anden type af investering kommer fra Danida og Accenture, der sammen har skudt 8.000.000 kroner i den nye studiefond. Det betyder at Coderstrust nu kan tilbyde 7.000 studielån i Bangladesh, ifølge Ferdinand Kjærulff er det en fordobling af deres nuværende niveau.

“Vores klare overbevisning er, at talentfulde studerende uden de fornødne midler, samtidig er dem som bliver de bedste freelancere. Nu har vi pengene til at fokusere på at lave en studiefond, som kan investere i endnu flere af de rigtige studerende,” siger Ferdinand Kjærulff.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.