Michael Grønager, medstifter og CEO i Chainalysis (til venstre) i selskab med Gert Sylvester fra Tradeshift. Foto: Kasper Løftgaard.
Chainalysis er Danmarks nye unicorn: Investeringsrunde gør virksomheden $1 mia. værd
Chainalysis er Danmarks nye unicorn: Investeringsrunde gør virksomheden $1 mia. værd

Chainalysis, som udvikler værktøjerne til at analysere blockchain, har netop annonceret en investering på 625 mio. kroner, som får virksomheden til at runde den magiske værdisætning på 1 mia. dollars.

Chainalysis, som udvikler værktøjerne til at analysere blockchain, har netop annonceret en investering på 625 mio. kroner, som får virksomheden til at runde den magiske værdisætning på 1 mia. dollars.

Chainalysis var blandt de første til at forstå gennemsigtigheden i blockchain-baserede valutaer som Bitcoin, og det har siden 2014 dannet grobund for analysevirksomheden.

Læs også: Chainalysis rejser 97 millioner til at hvidvasksikre Bitcoin og 10 nye kryptovalutaer

Nu har virksomheden rejst en serie C-runde på 100 mio. dollars – svarende til 625 mio. kroner – anført af venture capitalfonden Addition. Og chefen for kapitalfonden ser stadig et stort vækstpotentiale i den hurtigvoksende dansk-amerikanske virksomhed.

“Chainalysis er den finansielle, regulatoriske platform for digitale assets i fremsiden. Virksomhedens data, teknologi og netværk er grundlaget for blockchain-økosystemet. Med imponerende vækst til dato er der stadig mulighed for fortsat, massiv global vækst, som den foretrukne partner for myndigheder og virksomheder, der søger compliance og indsigt,” siger Lee Fixel, stifter af Addition.

Siden sin seneste investering i juli har Chainalysis vokset antallet af kunder med 65 procent, åbnet kontorer i Singapore og Tokyo og ansat 50 nye medarbejdere. Og med investeringen runder virksomheden en værdi på 1 mia. dollars – hvilket giver dem den eftertragtede startup-status som unicorn.

Industrigiganter og FBI på kundelisten

Institutionelle investorer er begyndt at interesse sig for kryptovaluta. Det afspejler sig også i prisen på Bitcoin, der med en værdi i omegnen af 19.000 dollars i skrivende stund nærmer sig den højest pris nogensinde.

Den øgede interesse betyder også større efterspørgsel på analyseværktøjer til kryptomarkedet, som bliver mere og mere mainstream. Og det er netop hvad Chainalysis leverer.

“Myndighedsorganer og den private sektor har brug for den rigtige data, værktøjer og indsigter for forsvarligt at holde øje med og deltage i kryptovaluta-økosystemet. Vi har etableret et netværk af myndighedsorganer i over 30 lande og mere end 250 af de vigtigste virksomheder rundt omkring i verden, som gør det sikrere og nemmere for forbrugere og virksomheder at handle, hvilket fundamentalt ændrer måden penge virker på,” siger Michael Grønager, medstifter og CEO i Chainalysis.

Værktøjerne er altså ikke bare for investorer og kryptospekulanter: Undervejs har Chainalysis hjulpet FBI med at fælde narkobagmænd, og i 2018 var analysen af kryptovaluta med til at få lukket et website for børneporno.

Læs også: Først narkohandel, så hvidvask: Bitcoin forbindes stadig med kriminalitet, selvom anonymiteten svinder

Den friske kapital skal understøtte den internationale ekspansion af Chanalysis’ netværk af myndigheder, finansielle institutioner og private virksomheder, som bruger Chainalysis’ dataplatform og software til at sikre gennemsigtighed i kryptovalutatransaktioner og -markeder.

Den danske forbindelse

Selvom Chainalysis egentlig er registreret i USA, har virksomheden en stærk forbindelse til Danmark. Michael Grønager, som er medstifter og CEO, er pæredansk, og fra start har virksomheden også haft dele af sine aktiviteter hos Copenhagen Fintech Lab i Danmark.

Læs også: Danmark har netop fået sin første fintech Unicorn

“Jeg har sagt det flere gange i den seneste tid, når jeg skulle præsentere trends i fintech: Chainalysis blive den næste milliarddollar-virksomhed med et dansk twist. Virksomheden er tæt på vores hjerter i Copenhagen Fintech. De var blandt de første beboere i vores Lab tilbage i 2016, og Michael Grønager er også en del af ‘Global Advisory’ board,” skriver Thomas Krogh Jensen, CEO for Copenhagen Fintech, på LinkedIn.

Og når en virksomhed klarer det så godt i den store verden, er vi selvfølgelig ikke sene til at claime den danske vinkel: Tillykke til Chainalysis og tillykke til det danske fintech-miljø!

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.