Chainalysis sikrer 200 millioner til kampen for at gøre Bitcoin stueren
Chainalysis sikrer 200 millioner til kampen for at gøre Bitcoin stueren

Kryptovirksomheden Chainalysis, som har danske iværksættere i spidsen, har netop lukket en investeringsrunde på 200 millioner kroner. Et enormt beløb som skal sikre virksomhedens forspring i kampen om at blive industristandard for krypto-sikkerhed i bankerne.

Kryptovirksomheden Chainalysis, som har danske iværksættere i spidsen, har netop lukket en investeringsrunde på 200 millioner kroner. Et enormt beløb som skal sikre virksomhedens forspring i kampen om at blive industristandard for krypto-sikkerhed i bankerne.

Lyssky anarkister og decideret kriminelle var blandt de første til at tage Bitcoin til sig. Måske derfor fik kryptovalutaen et ry for at være en anonym, digital valuta. Men det er langt fra sandheden.

Analysevirksomheden Chainalysis, som har danske iværksættere i spidsen og en afdeling i København, kan i løbet af få sekunder finde et langt spor af udvekslinger, hvis bare de kender adressen til en bitcoin-wallet. En evne stifteren Michael Grønager testede på TechSavvy.media sidste år, og som de har brugt til at hjælpe blandt andet FBI med at lukke store sortbørsmarkeder.

Læs også: Først narkohandel, så hvidvask: Bitcoin forbindes stadig med kriminalitet, selvom anonymiteten svinder

Teknologien har nu sikret virksomheden en serie B-finansiering på 30 millioner dollars – tæt ved 200 millioner kroner – anført af Accel. Benchmark, der er hovedinvestor, har ligeledes forøget sin investering i firmaet ovenpå deres oprindelige serie A-finansieringsrunde på 100 millioner kroner fra april 2018.

”​Mens andre virksomheder i vores branche nedskalerer, investerer Chainalysis i at opbygge teknologi der i fremtiden vil udgøre industristandarden indenfor kryptovaluta.​ ​Vi er fokuseret på at kortlægge brugsmønstre indenfor kryptovaluta, som eksempelvis ”stable-coins” og på at støtte vores kunder i private virksomheder og regeringer på globalt plan så de kan operere i dette marked, alt imens der gennemføres mere og mere regulering af kryptovaluta​,” siger Michael Grønager, CEO og medstifter af Chainalysis, i en pressemeddelse.

Nyt kontor og flere kryptovalutaer

Chainalysis har siden sin store serie A-runde sidste år lanceret sit real-time anti-hvidvask- og compliancesoftware for kryptovaluta. Samtidig har virksomheden udvidet til også at dække kryptovalutaerne Ether, Litecoin og Bitcoin Cash.

Læs også: Chainalysis rejser 97 millioner til at hvidvasksikre Bitcoin og 10 nye kryptovalutaer

Det store sats på teknologien betyder, at Chainalysis i dag er blevet en af industristandarderne for blockchain-anlyse og compliance indenfor kryptovaluta. Og det er det teknologiske forspring investorerne satser på kan indfri det store afkast, i takt med at blockchain-teknologien indfrier sit potentiale i finanssektoren.

”​Chainalysis’ vision er at kryptovaluta-compliance bør blive en ny standard inden for den finansielle sektor, hvilket skal ske i takt med at krypto-økosystemet modnes. Vi ser frem til at støtte dem på denne rejse globalt,” siger Amit Kumar, der er partner hos Accel og bosat i Palo Alto.

Med den nye investering vil Chainalysis forsætte produkudviklingen, så flere kryptovalutaer bliver understøttet, og åbne et nyt kontor i London, der skal fungere som virksomhedens laboratorium for produktudvikling og -research samt bidrage til regional vækst i Europa.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.