Stifter og bestyrelsesformand Niklas Nikolajsen og CEO Arthur Vayloyan fra Bitcoin Suisse. Foto: Androphilijaslobodna.
Bitcoin-piraten åbner for første investeringsrunde: Værdisætter Bitcoin Suisse til 2 mia. kroner
Bitcoin-piraten åbner for første investeringsrunde: Værdisætter Bitcoin Suisse til 2 mia. kroner
@Redaktionen

Den danske bitcoin-pirat Niklas Nikolajsen har gjort sin virksomhed ‘Bitcoin Suisse’ til markedsleder indenfor krypto. Nu vil virksomheden rejse sin første investering til en værdisætning på 2 mia. kroner.

Den danske bitcoin-pirat Niklas Nikolajsen har gjort sin virksomhed ‘Bitcoin Suisse’ til markedsleder indenfor krypto. Nu vil virksomheden rejse sin første investering til en værdisætning på 2 mia. kroner.

Med Bitcoins store hype og enorme værdistigning i 2017 begyndte den danske bitcoinpirat Niklas Nikolajsen med ét at optræde jævnligt hos alle de store medier.

Danskeren med pirat-looket blev først og fremmest kendt for at være blevet hovedrig på sin tidlige investering i kryptovaluta – og for at opføre sig meget flamboyant sammenlignet med den stereotype, grå bankmand. Og selvom hans medieoptrædener er blevet sjældere efter bitcoin-kursen er faldet, er hans schweiziske virksomhed Bitcoin Suisse vokset ufortrødent videre, og vil nu rejse sin første investering – til en værdisætning på svimlende 2 mia. kroner.

Læs også: Bitcoin Suisse bliver hovedsponsor i Lars Seiers ishockeyklub

“20 procent af aktierne i BTCS Holding AH, holdingselskabet, som ejer og kontrollerer Bitcoin Suisse, med fuld stemme- og dividentret, udbydes til salg til en pre-money værdisætning på 275M schweizerfranc (ca. 1,95 mia. kroner red.) til kvalificerede, akkrediterede og professionelle investorer,” skriver virksomheden på sit website.

De første 140 millioner er på plads

Serie A-runden bliver den første af sin slags i virksomheden, som uden at tage imod ekstern kapital har vokset sig til at være markedsleder indenfor finansiele services og teknologier indenfor kryptovaluta.

Får Bitcoin Suisse tegnet investeringer for alle 20 procent af de udbudte aktier, betyder det en investering på 390 mio. kroner, og 140 mio. af dem er allerede lukket blandt ‘friends & family’, skriver virksomheden. Blandt andet gennem den schweiziske bankmand Roger Studer, som bliver lead-investor i runden.

“Bitcoin Suisse har et højkvalitets tilbud baseret på en solid og bevist forretning med state-of-the-art-teknologi og en position som markedsleder i det schweiziske krypto-finansielle space – positioneret til hurtig vækst. Derfor er vi i ‘Studer Faimly Office’ glade for og spændte på at være en del af Serie A-runden,” siger Roger Studer.

Penge til vækst og bankdrift

Selvom Bitcoin Suisse er en ung virksomhed, har den allerede formået at etablere en solid indtjening: Egenkapitalen udgør cirka 380 mio. kroner før investeringen. Men når virksomheden skal omdannes til at være en bank, hvilket er på vej lige nu, er der brug for flere penge.

Læs også: Derfor er hele tech-land oppe at køre over blockchainen

“Bitcoin Suisse er mit livsværk, og denne Serie A-runde bliver vores første kapitalrejsning nogensinde. Med en virksomhedskapital på 54 millioner schweizerfranc (ca. 380 mio. kr. red.) som er samlet gennem mange års indtjening, er vi kommet langt. Men når vi ser fremad, kan der opstå begrænsninger på vores væksthastighed, da vi ser stor efterspørgsel på sikkerhedsstillede lån, likviditetsforsyning – og et altid-stigende behov for at sikre vores klienters indestående gennem schweisiske bank garantier. Med Serie A-runden vil vi være i stand til at fortsætte vores eksponentielle vækst såvel som at udvide over landegrænser,” siger Niklas Nikolajsen, som er stifter og bestyrelsesformand for Bitcoin Suisse.

Virksomheden forventer at lukke sin Serie A-runde midt i juni i år.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.