“Forbrugerne har ikke behov for forsyningsselskaber, de har behov for energi.”
“Forbrugerne har ikke behov for forsyningsselskaber, de har behov for energi.”

Med en fuld digitaliseret og intuitiv brugeroplevelse, big data og forbrugernes smarte elmålere, vil Barry gøre det nemmere for forbrugerne at tage magten over deres eget elforbrug.

Med en fuld digitaliseret og intuitiv brugeroplevelse, big data og forbrugernes smarte elmålere, vil Barry gøre det nemmere for forbrugerne at tage magten over deres eget elforbrug.

Det er de færreste, der skænker deres energiselskab en tanke, så længe pæren lyser. Det kan være et tegn på, at energimarkedet ikke har set den samme mængde forbrugervendt innovation, som man har set i andre industrier. Det vil den nye el-leverandør, Barry, ændre på.

Startuppet vil drage fordel af de smarte elmålere, der bliver installeret i hjem over hele Norden i disse år. Elmålerne registrerer forbruget digitalt, så det kan aflæses og sendes i realtid til leverandøren. Kombineret med strøm til indkøbspris vil Barry gøre elektricitet til en mere engagerende oplevelse, hvor kunderne får indsigt i og kontrol over deres forbrug.

“I stedet for at skjule regninger og omkostninger, vil vi gøre det gennemsigtigt og gennemskueligt for kunden. Som forbruger skal man have en bedre forståelse for, hvad man betaler for og hvordan markedet hænger sammen, så man faktisk kan gøre noget for at forbruge smartere,” siger Marius Heier, der er Head of Product hos Barry og fortsætter:

“Markedet er i dag domineret af store tunge virksomheder, som primært er drevet af telemarketing. Vores force er teknologi, som giver forbrugerne nye fleksible muligheder og samtidig sænker vores driftsomkostninger. Vi forsøger at lære så meget vi kan om markedet, så vi kan lave et produkt, der er anderledes end det, som allerede findes,” siger Heier.

Barry har åbnet for deres beta-signup går live i september.

Elektricitet på timebasis

Marius Heier. Foto: jm babonneau

I Danmark er det muligt at få timeprisen fra leverandøren, og det har Barry tænkt sig at udnytte i kerneforretningen.

“I stedet for at sende en regning en gang i kvartalet med en fast kilowatt-pris, vil vi gøre det muligt at afregne på timebasis med en pris, der afspejler, hvad strømmen faktisk koster på det tidspunkt, den bliver brugt. Det specielle ved den model er, at elektricitet nogle gange er gratis. Du skal stadig betale for transport og afgifter, men strømmen er gratis,” siger Heier.

På den måde vil Barry tilbyde kunderne den lavest mulige pris på alle tidspunkter, og med den gennemsigtighed håber de, at kunderne bliver mere opmærksomme på, hvordan og hvornår de bruger strøm.

“Vores kunder betaler i teorien et fee for at ’låne’ vores licens til at købe elektricitet til markedsprisen og det sker nemt på en måde, hvor alt er digitalt og helt automatisk. Vi håber, at modellen vil gøre oplevelsen mere transparent og tydelig. Det betyder konkret, at vi ikke tjener flere penge på, at vores kunder forbruger mere,” siger Heier.

Mere end råvarer

Når et marked digitaliseres, sker der ofte tre ting: prisen dykker, hastigheden øges og kvaliteten af service forbedres. Alle tre berør forbrugeren direkte og det er netop i kundekontakten, at Barry vil differentiere sig fra de nærmeste konkurrenter.

”Forbrugerne har ikke behov for forsyningsselskaber, de har behov for energi. Der skal være fleksibel og nem adgang til elektriciteten – eller råvaren om man vil. Det ved vi, at vi kan tilbyde, da vi har bygget vores tech-baseret løsning fra bunden, der gør livet nemmere for forbrugeren,” siger Heier.

Spørger man Tune Hein, der er ekspert i forandringsledelse, er markedet for at levere strøm klar til en revolution i forholdet mellem forbrugere og udbydere.

”Generelt trænger markeder med commodities til at blive disrupted. Det skyldes mest af alt, at forbrugerne ikke skifter leverandør så nemt – for det er bare noget, der kører i baggrunden,” siger Tune Hein.

Vi anser stadig strøm som en råvare, der kører i baggrunden. I følge Tune Hein er den mest effektive måde at disrupte den slags markeder på, ved enten at dumpe prisen massivt – som man har set i telesektoren – eller ved at tilføje ny værdi og oplevelsen til råvaren, hvis den i forvejen er prissat rigtigt.

Med andre ord: Hvis Barry får succes med at gøre elforbrug til “noget mere”, som forbrugerne bevidst tilvælger enten fordi Barry giver dem kontrol og indsigt over deres forbrug eller skaber en forskel for samfundet, har de en chance for at ændre markedet.

Telemarketing må aldrig være svaret

Barry har netop fået godkendt sin software og arbejder på at få godkendt status som el leverandør, så de kan lancere deres MVP i juli. I starten vil den bestå af en fuldt digitaliseret løsning med et gennemsigtigt overblik over energiforbruget og markedsprisen. Men de har vildere teknologi oppe i ærmet, som skal lanceres senere på året.

“Vi arbejder hårdt på en løsning, hvor kunderne kan interagere med deres forbrug. I fremtiden vil vores app forklare, hvorfor forbruget og priserne stiger tidligt på aftenen, og hvordan de sparer penge ved at vaske tøjet lidt senere. Simple, specifikke ting, som kan være til gavn for forbrugerne og få dem til at føle sig i kontrol,” siger Heier.

Barry planlægger at bygge en rækker funktioner på kerneløsningen som muligheden for at få beskeder når strømmen er billig, køb af grønne certifikater, integrering til smart home-løsninger eller opladning af el-bilen som kun slår til, når strømmen er billig.

Marius og resten af teamet har en vision om at åbne økosystemet op for tredje parts udviklere, så kunderne kan få en skræddersyet løsning med specifikke ”add-ons”.

“Vi ønsker ikke at tiltrække kunder med telemarketing. Vi vil tiltrække dem med vores unikke vision og et stærkt produkt som vil skabe værdi for dem” siger Heier.

Til dem der ikke kan vente, er der nu adgang til Barrys beta-signup her.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.