You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Barry vil hellere sælge viden end strøm

Barry har lanceret deres app, der skal hjælpe danskerne med koordinere deres energiforbrug, så strømmen de bruger er grøn. CMO i Barry, Christophe LePhilibert, til venstre

SPONSERET: Startuppet Barry har ændret strategi og vil i højere grad gøre danskerne mere bevidste om deres strømforbrug. Nøglen til det mål er deres nye gratis version af utility-appen.

SPONSERET: Startuppet Barry har ændret strategi og vil i højere grad gøre danskerne mere bevidste om deres strømforbrug. Nøglen til det mål er deres nye gratis version af utility-appen.

Danskerne tænker i højere grad over bæredygtighed i deres daglige valg. Alt fra at tage cyklen på arbejde og skære ned på flyrejser til at vælge den rette vare i supermarkedet fylder mere i det øgede fokus på klimaet.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Voxmeter for Ritzau peger 40,3 procent af danskerne på klima og miljø som et af de tre vigtigste emner i FV2019.

Midt i den udvikling vil tech-virksomheden Barry med deres app hjælpe danskerne med at blive mere bevidste om, hvornår strømmen i stikkontakten er bæredygtig og grøn – eller sort som kul og skadeligt for miljøet.

“Klima er øverst på danskernes agenda for tiden, så vi har prøvet at pivotere vores produkt. Vi ser det i højere grad som en app, der har alles og minder mere om en utility-app, som når vi bruger vores apps til at tjekke vejret,” forklarer Christophe Lephilibert, der er CMO og Head of Growth hos Barry.

Derfor ændrede startuppet strategi og udbød i april deres app i en gratis version, hvor login ikke er nødvendigt. Her vises prisudviklingen på elektricitet samt mængden af grøn og sort energi gennem døgnets timer. Det giver danskerne mulighed for at koordinere hjemmets elforbrug til perioder på døgnet, hvor elektriciteten er grønnest.

I praksis betyder det, at man kan gøre sit elforbrug mere bæredygtigt ved at udvælge det rette tidspunkt på dagen, hvor eksempelvis vaskemaskinen skal køre. Her kommer Barry med en notifikation, når strømmen er bedst for miljøet.

“Grøn energi er kun i kontakterne, når vinden blæser. Derfor er der store udsving på, hvornår energien er grønnest og bedst for miljøet,” siger Christophe Lephilibert og tilføjer:

“Vi har valgt, at Barry er for alle. På den måde kan vi give lidt indblik i elforbrug og arbejde hen mod at sælge data og service mere end at sælge el. Vores vare er blevet en forståelse for eget elforbrug.”

Hent app’en til iPhone her.
Hent app’en til Android her.

I Barrys app vises prisudviklingen på elektricitet samt mængden af grøn og sort energi gennem døgnets timer

Danskerne mangler muligheden

Holdet hos Barry mener, at muligheden for at blive klogere på sit strømforbrug mangler i

markedet. Her er der kun få el-leverandører ud af mere end 50, der tilbyder en app til forbrugerne.

“Vores ambition er at gøre danskerne mere engagerede og aktive i deres elforbrug. Vi tror ikke, at folk er ligeglade med det – tværtimod. De mangler bare muligheden for at se nærmere på, hvordan man gør sit elforbrug grønnere,” siger han.

I en nylig undersøgelse kortlagt for Energifonden viser, at en stor del af danskerne gerne vil bidrage til omstillingen af energisystemet. De mangler dog forståelse for energimarkederne og overblik over eget elforbrug.

Det virker også til at være tilfældet, når holdet bag Barry ser på appens popularitet. Siden lanceringen af en gratis version har man nået mere end 8000 aktive brugere på platformen. På Google Play er appen også hoppet op i top-10 over danske downloads.

Det går altså godt med planen om at dele viden med en stor brugerbase.

Vil tjene penge på data og service

Det skal spille sammen med Barry+, som er premium-udgaven af appen. Den kan kobles op på de intelligente elmålere, som bliver installeret i Danmark – og dermed give yderligere viden om ens unikke strømforbrug i hjemmet time for time.

“Vi skal selvfølgelig drive en virksomhed, men vi vil også gøre verden til et bedre sted, og det kan vi ved at hjælpe folk med at tage stilling til deres elforbrug. Det er i højere grad grøn energi, som driver Danmark. Her kan vi stille med en ny kategori af bæredygtighed, som man kan tage stilling til. På den måde tror vi på, at vi kan disrupte markedet og ændre tilgangen til elforbrug,” uddyber Christophe Lephilibert.

Hos tech-startuppen kommer den nye tilgang til produktet og selve forretningen gennemudviklingen på elmarkedet, hvor mængden af udbydere vokser, og priserne udvikler sig.

Her får viden og uddannelse mere værdi, mener Christophe Lephilibert.

“Vi skal ikke tjene penge på strøm. Vi skal tjene penge på data og service. Strøm skal være til indkøbspris, og vi ved, at den bliver billigere fremadrettet. Til tider vil strøm endda være gratis. Så det er en anerkendelse af markedets udvikling,” fortæller Barrys CMO.

Med tiden er målet at flytte danskernes elforbrug til tidspunkter på dagen, hvor strømmen i stikkontakten er grønnest. Her kigger holdet på det større billede.

“Hvis bare vi kan flytte fem procent af forbruget, så kan det gøre en forskel for klimaet. Så vi tror, at Barry og vores brugere kan bidrage aktivt til den grønne omstilling som så mange politiker taler om for tiden,” slutter Christophe Lephilibert.

Barrys premium-version giver også brugerne mulighed for at følge deres forbrug time for time, købe strøm til indkøbspris og betale deres elregning løbende, så brugeren kan nå at reagere, hvis elforbruget i hjemmet stiger pludseligt.

Hent app’en til iPhone her.
Hent app’en til Android her.

I Barrys app vises prisudviklingen på elektricitet samt mængden af grøn og sort energi gennem døgnets timer

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY