Autobutler-stifter har skiftet branche: Nyt startup satser på video
Autobutler-stifter har skiftet branche: Nyt startup satser på video

Med platformen Autobutler ramte Peter Zigler et homerun i mangemillioner-klassen. Med det nye startup kaldet Boon.tv går han i en helt ny retning, og vil han tage kampen op med de helt store, globale videoplatforme.

Med platformen Autobutler ramte Peter Zigler et homerun i mangemillioner-klassen. Med det nye startup kaldet Boon.tv går han i en helt ny retning, og vil han tage kampen op med de helt store, globale videoplatforme.

På seks år voksede Autobutler fra ingenting til en global markedsplads for bilhandlere, inden det danske startup blev solgt for en kvart milliard kroner i 2016. Bag successen stod de to stiftere Christian Legêne og Peter Zigler, og sidste år kastede sidstnævnte sig ud i sit næste startup: Videoplatformen Boon.tv.

Det nye startup er også digitalt, men ellers har de to virksomheder kun få lighedspunkter. Men det er ifølge Peter Zigler ikke så afgørende.

“Bilplatformen blev ikke skabt ud fra en personlig kærlighed til biler, men fordi vi så et behov. Sådan er det også med Boon. Det er jo ligegyldigt, hvad du laver – om det er autoreparationer eller at sælge toiletpapir. Det er jo det med at få ideen, passe ind i timingen og skabe et produkt hen over det,” siger han.

Og mens video generelt har haft medvind som medieform de seneste mange år, har den unge videoplatform fået ekstra vind i sejlene under Corona-krisen.

“Det er en kæmpe katapult for os – og lignende services. De første fire uger under Corona blev markedet modnet svarende til fire år. Lige pludselig arbejder alle hjemmefra, og det er blevet legitimt at tage penge for human kapital,” siger Peter Zigler.

Og det er netop her Boon.tv adskiller sig fra YouTube og Twitch, som de gerne vil konkurrere mod på den store scene: Hos Boon.tv kan videoskaberne tage penge for deres indhold direkte fra seerne.

Peter Zigler, Co-founder af Boon.tv
Peter Zigler, Co-founder af Boon.tv

Et nyt miks med kendte ingredienser

Hos Boon er kernen videoindholdet, men platformen differentierer sig ved at skaberne har mulighed for at tjene penge på videoerne. Her skal seerne nemlig købe adgang til videoerne – enten som abonnement på en kanal eller som ‘pay-per-view’.

Indtil videre er der 16.000, der har betalt for at se videoerne fra de 800 ‘creators’ som i dag på platform – som tæller alt fra yogainstruktører og musikanter til foredragsholdere og danseundervisere.

“YouTube er et reklamemonster, som skal vise så meget video som muligt for at skabe noget reklame. I alt sin enkelthed har vi udviklet en videoplatform, der hjælper videocreators med at tjene penge direkte på deres indhold – for folk er villige til at betale for godt indhold,” mener Peter Ziegler.

På den måde har Boon taget elementer fra kendte tjeneste som YouTube, Twitch og Patreon og samlet det i én sammentømret platform. En slags ‘Shopify for Video-indhold’ hvor skaberne både kan bygge deres egen univers og tjene penge på det.

Boon-platformen hvor videoskaberne kan lave deres egen video-univers for seerne.

Timingen er rigtig nu

Video fylder mere og mere, men på nettet sidder nogle få platforme allerede tungt på distributionen. Alligevel mente Peter Zigler, at timingen for en nytænkt videoplatform var rigtig sidste år, hvor Boon blev lanceret i oktober.

“Video er i gang med at ændre vores medieforbrug, fordi kvaliteten er blevet så god, at alle mennesker under 20 år snakker i telefon med video på som standard. Så det er givet, at video går berserk,” siger han.

Samtidig læner Boon.tv sig op ad en trend, hvor individer bliver deres eget brand og deres egen forretning. I dag er det lige så meget en mulighed at leve af sin YouTube-kanal som af at være ansat hos DR. Og den trend taler Boon direkte ind i – en trend der kun er blevet forstærket med Corona-karantænen.

“Lige nu er vi fuldstændig lagt ned af henvendelser, og kan slet ikke følge med på den efterspørgsel der er. Selvfølgelig på grund af et godt produkt, men også en markedssituation med Corona som bare gør vores business attraktiv. Så jeg tror, vi har ramt noget, som har globalt potentiale,” siger han.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.