You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Aprilsnar i tech-land: Vi har samlet de bedste

GoMore har haft et rekordår, fordi forældre er begyndt at sende deres børn rundt i hele landet som et alternativ til børnehaven. “Vi vidste slet ikke, at der fandtes så mange børn i Danmark,” udtaler Matias Møl Dalsgaard, direktør i GoMore. Foto: GoMore.

Traditionen tro er 1. april fyldt med ny, spændende og utroligt fjollet teknologi fra tech-virksomheder i både Danmark og den store verden. Vi har samlet nogle af de bedste nyheder her.

Traditionen tro er 1. april fyldt med ny, spændende og utroligt fjollet teknologi fra tech-virksomheder i både Danmark og den store verden. Vi har samlet nogle af de bedste nyheder her.

Den første dag i april er dagen, hvor alle er nødt til at hive den slags kildekritik og faktatjek frem, som måske egentlig burde være online hele året.

Traditionen tro spænder vifter af aprilsnare helt fra tåkrummende pinlige forsøg til helt helt genialt sjove – tilsat et skud “kan det jo nu passe?”

Heldigvis præsterer tech-scenen i både ind- og udland generelt højt på både idé og udførelse, og vi har samlet nogle af de sjoveste lige her.

GoMore: Forældre booker lift som børnepasning

“Du skal til Vejle i dag, Winston!”

Der er for få pædagoger i danske børnehaver, så derfor er forældre begyndt at sende deres børn med GoMore-lift rundt i landet. På den ved forældrene i det mindste, at der er nogle voksne til at kigge efter ungerne, mens de små får set hele Danmark.

Den satiriske GoMore-videoe er ikke alene produceret i bedst TV2 News-stil. Der er også drysset en fremragende mængde overskrifter ud over indslaget: “DSB Satser på virtual reality: Det er nemmere” – “Skat flytter kontor til Panama: Det er vigtigt at være tæt på vores bedste kunder” – “UK kræver at blive anerkendt som selvstændig verdensdel.”

https://www.facebook.com/GoMore.dk/videos/2166953343617480/

Spiirs nye dialekt: Sønderjysk

Undersøgelser viser, at sønderjyder har bedst styr på deres økonomi. Derfor har Spiir nu oversat deres budgetapp til sønderjysk, så alle vi andre kan blive hjulpet på vej med notifikationer og gode råd på sønderjysk.

Illustreret Videnskab: Hackerangreb sætter påskeferien i fare

Russiske hackere har angrebet hele Norden, så alle digitale ure blev stillet to timer frem i stedet for én ved skiftet til sommertid. Og der ligger i følge Illustreret Videnskab en ret kompliceret forklaring bag:

“Uret på din smartphone henter løbende UTC-tid via mobilnetværket, der har kontakt til NTP-serverne, ligesom computere og tablets med faste intervaller sender en forespørgsel til NTP-netværket for at korrigere deres ure.

Ifølge de foreløbige oplysninger om angrebet har russerne ændret i protokollens kode, så serverne under reguleringen af sommertid ikke modtog input fra atomurene, men i stedet fra et ganske almindeligt armbåndsur.”

Nu skal uret altså stilles en time tilbage – ellers går det ud over påskeferien. Forvirringen er komplet – men læs hele artiklen her.

Plecto lancerer KPI-dashboardet til den moderne familie (Tilføjet)

Aarhusianske Plecto har traditionelt været en ren B2B-virksomhed, men i dag lancerer startuppet sit første forbrugerprodukt: Plecto Family. Et KPI-dashboard til den moderne familie, så det er nemmere at styre de huslige pligter og holde 1-til-1-samtaler med den nærmeste familie.

3 fra udlandet: Google, nVidia og T-Mobile

Tech-giganten Google har efterhånden opbygget sit et ry, som et af de mest ambitiøse selskaber når det gælder aprilsnar. Og i år har Google da også flere fjollerier på banen – blandt andet en opdatering til appen “Files”, så den nu også kan rense din smartphone udvendigt for alt fra fedtfingre til spildt sovs. En teknologi der forklares gennem en ret imponerende animation:

Digitale assistenter som Siri og Alexa er efterhånden slået igennem, og nu kommer chipgiganten Nvidia med deres bud på et AI/Hologram assistent, der ikke bare kan optimere dine gaming-evner men også sørger for, at dit råberi af medspillerne løbende oversættes til mere venlige toner:

Og så har T-Mobile lanceret en ny og banebrydende opfindelse: T-Mobile Phone BoothE. et rektangulært, aflukket rum hvor man kan gå ind og snakke i ro og fred. Med et stort E til sidst, så man ved det er moderne og innovativt.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY