Amie vil bruge millionrunde til at skabe et Github for forskere
Amie vil bruge millionrunde til at skabe et Github for forskere

Startuppet Amie har en udviklet en platform, der kan spare R&D-industrien for en omkostningstung post. Nu har founderteamet netop lukket en pre-seed runde med Futuristic.vc og The Nordic Web Ventures.

For ti år siden revolutionerede GitHub open source software. I dag er platformen hjem for kunstnere, husejere og byer, der alle gør deres arbejde frit tilgængeligt for andre. Github gjorde ikke kun produkter tilgængelige for alle. De gjorde også arbejdsprocessen let tilgængelig og kodeland blev allemandseje. Et område hvor professionelle udviklere og ligesindede kommunikerede i – no pun intended – koder.

Amie bruger samme tilgang, men i en ny vertikal, forskning. Det ambitiøse mål er at gøre samarbejde og afrapportering lige så nemt for forskere, som Github gjorde det for software udviklere. I løbet af de første ni måneder har Amie bygget en betaversion, der testes af New York University, Københavns Universitet og 13 andre akademiske og kommercielle organisationer.

Til at bringe produktet fra beta til markedet har startuppet netop lukket en pre-seed runde på 1,5 millioner kroner. Investeringen kommer fra et Futuristic.vc og The Nordic Web Ventures.

Github for forskere

Amie er født ud af den frustration de tre co-foundere, Giulio Ungaretti, Henri Suominen og Johannes Beil, oplevede da de forskede i quantum computing. Selvom de var en del af små teams, så var samarbejdsvanskeligheder skyld i at data enten gik tabt eller glemt.

“Det gik op for os at alle vores problemer skyldtes det faktum at vi ikke havde et værktøj, hvor vi kunne følge hvad vi var igang med lige nu, men også gå tilbage i tiden og se hvad der var gået forud. Noget som programmører har mulighed for med git+github. Men selvom vi arbejdede på den næste generation af computere, så benyttede vi ikke engang den nuværende generation af computere i vores samarbejde. Det besluttede vi os for ændre ved skabe Amie,” siger Johannes Beil, Co-founder og CEO ved Amie.

Potentialet i at løse forskeres samarbejdsproblemer rækker udover at løse konflikter. Det kan ændre forskning fundamentalt. De tre founderer vil muliggøre massive forskningssamarbejder på tværs af discipliner og dermed skabe en open source videnskab, hvor resultater deles i real time og dermed gøre videnskabelige artikler overflødige. Det kan være med til at et af forskningens mest omkostningstunge poster: udfordringen med at genskabe forskningsresultater.

Mulig besparelse på 280 milliarder euro

Christian Jantzen fra Futuristic.vc og Neil Murray fra The Nordic Web er begge meget imponerede over teamet bag Amie og det enorme markedspotentiale.

“Man ser sjældent et team, hvor alle founderne besidder så stærke tekniske, akademiske og kommercielle evner, som Johannes, Henri og Giulio besidder. De har oplevet det problem, som de adresserer, på førstehånd. De har brugt den frustration til at skabe en løsning, der sigter mod et R&D marked, hvor der bliver brugt 1.3€ billioner årligt. Ud af det går 280€ milliarder til spild på forskning, der ikke kan genskabes,” Neil Murray fra Nordic Web Ventures.

Danmarks yngste VC, Christian Jantzen, deltog også i runden, og han spår Amie store muligheder for at sætte deres aftryk på vertikalen.

“Amie indeholder alt det, der kræves for at ændre en industri. Holdet bag har en dybdegående viden omkring industrien, som giver dem en empati med det problem, de forsøger at løse. Men de har ikke været længe nok i industrien til at blive for fastlåste. Produktet er en game changer og har potentialet til at ændre R&D processen. Som det er nu, så er samarbejde alt for udfordrende for forskere. Amie hjælper dem med at samarbejde mere effektivt. Derved kan omkostninger bringes ned og det kan fundamentalt ændre ved måden hvorpå nye opdagelser gøres.”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.