“Alexa, vil det næste stemme-styrede unicorn-startup være dansk?”
“Alexa, vil det næste stemme-styrede unicorn-startup være dansk?”

Alexa Fonden har for nylig annonceret Alexa Accelerator. Det er en verdensomspændende søgen efter startups, der arbejder med taleteknologi og unikke stemmeapplikationer.

De næste superstjerner inden for stemmestyring kan meget vel blive danske. For Alexa Fonden har for nylig annonceret Alexa Accelerator 2018, hvor de 13 mest lovende virksomheder får mulighed for at arbejde med Techstars, Amazon og Alexa Fonden for at udvikle deres teknologier og forretningsmodeller.

Programmet er placeret i Seattle, men giver mulighed for at op til tre virksomheder kan arbejde fra Techstars London-lokationen.

Darren Mowry, chef for forretningsudvikling i EMEA hos Amazon Web Services (AWS), forudsiger, at startups fra Danmark og de andre nordiske lande har en god chance for at sikre sig en af ​​de eftertragtede pladser. AWS har udviklet de teknologier til talegenkendelse og naturlige sprogforståelse, såsom Amazon Lex og Amazon Polly, der styrer Alexa, og har en lang tradition for at støtte startups både økonomisk og gennem inkubator og accelerator programmer.

“Det vi ser er, at nordiske startups konsekvent præsterer “over deres vægtklasse” i forhold til andre regioner. Vi har flere eksempler på dette i kategorier som gaming, fintech og e-handel med virksomheder som Unity, Tradeshift, Lunar Way og Vivino. Jeg kan nemt se historien gentage sig med taleteknologi,” siger Darren Mowry.

Darren Mowry

Han påpeger, at startups i dag har en fremragende mulighed for at udnytte fordelene ved cloud-teknologi til at gøre en god ide til en forretningssucces, der kan skaleres på globalt plan.

“Med værktøjer som Amazon Lex og Amazon Polly til rådighed gennem skyen kan startups komme i gang med at bygge deres ideer til gode stemmeapplikationer inden for få minutter. Fordi de ikke behøver at bekymre sig om dyre investeringer i infrastruktur, har adgangsbarrieren aldrig været lavere. Og fordi løsningerne er født i skyen, kan de skaleres til et næsten ubegrænset antal brugere i rekordtid,” siger Darren Mowry.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.