Agillic fremlægger lovende halvårsregnskab, der bekræfter potentialet i kunstig intelligens
Agillic fremlægger lovende halvårsregnskab, der bekræfter potentialet i kunstig intelligens

Agillic fremlægger et halvårsregnskab med mange gode takter. Omsætningen er næsten fordoblet og flere abonnementer ryger over disken til nye kunder, der vil gøre brug af virksomhedens løsning med kunstig intelligens.

For fem måneder siden kunne softwarevirksomheden Agillic hente 37 millioner kroner på deres første handelsdag på Nasdaq Copenhagen First. En aktie der var overtegnet med 23 procent, da den blev ringet ind på Nasdaqs minibørs. I dag offentliggør selskabet, der tilbyder cloudbaseret marketing automation software på abonnementsbasis, deres første halvårsrapport som børsnoteret it-virksomhed.

Regnskabet afslører en lovende udvikling i værdien af Agillics abonnementssalg (Annual Recurring Revenue), der dækker over værdien af abonnementsaftaler, der er indgået, men endnu ikke betalt. Siden juni sidste år er værdien af salget steget med knap 80 procent fra 23,7 millioner kroner ved udgangen af 2. kvartal 2017 til 38,8 millioner kroner ved udgangen af 2. kvartal 2018.

Agillics forventninger til hele 2018 er en stigning på 40 – 50 procent mere end ved udgangen af 2017. Virksomheden meddeler at stigningen i skrivende stund noterer sig for 17 procent og dermed er der også godt stykke til det mål, de har stillet aktionærerne i sigte.

”Traditionelt set bliver vores andet halvår bedre. Det viser tidligere års regnskaber og det er en generel udvikling for vores branche. Derfor er vi meget komfortable, når det kommer til at nå tallene for hele året. Derudover holder vi også fast i målsætningen om at have en abonnementsomsætning på 100 millioner i 2020,” siger Jesper Valentin der er CEO i Agillic.

Agillic omsatte for 9,7 millioner i første halvår 2017 og i første halvår af 2018 omsætter virksomheden for 19 millioner kroner. Det er en vækst på 96 procent.

Utraditionel industri for investorer

Den positive udvikling til trods har Agillics aktie ramt en nedadgående kurve siden børsdagen, hvor den startede et lille stykke over 42 kroner per aktie. Ved børsåbningen i dag kunne man handle aktien til 34,7. Men det skræmmer ikke Jesper Valentin.

”Abonnementsløsningen kan være utraditionel for nogle aktionærer og derfor kan der være mange, der lige skal se os an. Det interessante ved vores løsninger er, at der er taget en investering på et tidligt for at bygge et solidt softwareprodukt, der i dag er afskrevet på. Fremover vil vores produktionsomkostninger er være begrænsede sammenlignet med andre klassiske børsnoterede virksomheder. Derfor har vi også råd til at investere på den korte bane på at få kunder ind,” siger han og referer til det negative EBITDA, der for første halvår lyder på et underskud på 6,1 millioner kroner.

Bekræfter potentialet ved kunstig intelligens

En god portion af Agillics succes skal tilskrives marketingplatformens integration af kunstig intelligens. Teknologien har lokket flere nye kunder som Danske Bank til.

”Vi vil gerne væk fra en strategi, hvor man kommunikere det samme til en stor gruppe mennesker og hvor mange virksomheder forsøger at ramme den gyldne mellemvej. Vi skal gøre kommunikationen relevant. Vi tager udgangspunkt i brugeradfærd og segmenterer modtagergrupperne så vi er sikre på, at vi rammer de rigtige mennesker på de rigtige tidspunkter,” siger Jesper Valentin.

Den norske kosmetikkæde VITA har opnået gode resultater ved brug af Agillics platform og integrationen af kunstig intelligens.

”For mange virksomheder er kunstig intelligens meget omfattende at udvikle og integrere på egen hånd. Vi har fokuseret på at bygge en simpel teknologi, hvor vores kunder hurtigt kan afprøve forskellige markedsføringsindsatser. Det er lykkedes VITA at finde frem til, hvornår deres kunder er man mest modtagelige for at købe eksempelvis shampoo. Det har forbedret deres markedsføring markant og resultaterne er blevet ti gange bedre end før. Derudover har de også oplevet større loyalitet blandt deres kunder, fordi kommunikationen er relevant,” siger Jesper Valentin.

Næste skridt for Agillic bliver at ekspandere til nye markeder i resten af Europa. På nuværende tidspunkt er de tilstede i Norden og Storbritannien.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.