Det unge, aarhusianske startup Relion har udviklet en platform, der gør det nemt for virksomheder at lægge vagtplaner. Egentlig var de bare på jagt efter en integration til lønsystemet Salary, så de også kunne lave løn som en del af tilbuddet. Men snakken med medejeren Werner Storm Valeur – der tidligere hed Toke Kruse – endte med at serieiværksætteren også investerede i Relion.
“Vi mødte Werner i forbindelse med, at vi arbejdede med vores lønmodul, hvor vi blandt andet laver integrationer til forskellige lønsystemer. Og det var så i samme ombæring, som vi ledte efter investering, og der kom vi i kontakt med ham,” fortæller Rasmus Skovdal, CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More og medstifter af Relion.
Læs også: Boost-forløb: Iværksættere møder hinanden på tværs af uddannelser
Investeringen er i størrelsesordnen en halv million kroner, som bliver toppet op af Vækstfonden. Men medstifteren ser det da også mere som smart-money på nuværende tidspunkt.
“Tænker bare, at det giver mega god mening at få ham med. Han er en mega cool fyr, og så har han også en stor erfaring med freemium-forretningsmodellen i en B2B-kontekst – blandt andet fra Billy,” siger han.
Relion er som skabt til portføljen
Beløbet er ikke enormt. Til gengæld kommer serieiværksætteren til at gå aktivt ind i virksomheden for at hjælpe den med at vokse, og arbejde med synergier til andre virksomheder i hans investeringsportfølje – når altså lige aftalen officielt falder på plads senere på ugen.
“Efter lidt boksen frem og tilbage kom Corona-krisen, og så sagde jeg: Drenge, nu tiden er perfekt til at bygge noget software der optimerer restaurationsbranchen. Og jeg kommer til at hjælpe dem lige så meget, som de har brug for mig,” siger Werner Storm Valeur, serieiværksætteren som indtil for nyligt hed Toke Kruse.
Relion er ikke den eneste virksomhed i landet, der med en digital platform vil gøre det nemmere at planlægge vagtskemaer for timeansatte. Men med en fokuseret tilgang mener den nye investor, at det unge startup kan noget særligt, som han gerne vil satse på.
“Der er andre planlægningssystemer derude, men de er komplicerede. Det er lidt pendanten til Billy: Der var også konkurrenter. Men vi vil favne snævert på timeansatte i butikker og restauranter, for når det er snævert bliver det mere simpelt,” siger Werner Storm Valuer.
Og kombinationen af et simpelt produkt og et mål om at lette de administrative byrder for små erhvervsdrivende, flugter Relion da også meget godt med de øvrige selskaber i Werner Storm Valuers portfølje. Også selvom en stor de af Relions kunder lige nu er ramt af Corona-krisen.
“Selfølgelig har resturationsbranchen haft nedgang nu, men der kommer til at blomstre en masse ny ting op. Der kommer til at være flere timeansatte og kortere ansættelser på den anden side, og det at kunne håndtere det bliver mere og mere relevant. Hvor der er kriser er der muligheder,” siger Werner Storm Valuer.
Nye moduler på vej
Mens Relion sidste år mere end fordoblede antallet af brugere, har de fået en ny udfordring med Corona, hvor restauranterne – som er blandt deres kernekunder – er helt lukket ned. Men det har dog ikke betydet et totalstop i salget.
“Lukningen giver også restauranter en mulighed for at komme at komme ud af hverdagen og optimere processer så de er klar til åbning igen,” forklarer Rasmus Skovdal.
Og uanset krisen skal investeringen da også i stor stil både bruges på at videreudvikle platformen og sælge den.
“Det er jo først og fremmest smart-mony for at få Werner og hans knowhow med. Derudover kommer vi også til at bruge den til at videreudvikle på eksisterende moduler og udvikle nye – og så kommer vi til at sætte turbo på marketingsmaskinene, så vi kan få spredt budskabet om vores lækre løsninger,” siger Rasmus Skovdal.
De nye moduller, som startuppet arbejder på, tæller løn og kontrakthåndtering, så der kan tages højde for omkostninger og arbejdstimer, når arbejdet planlægges. Og som kronen på værket regner Relion med om seks måneder at have deres forecasting-modul klar, så de kan hjælpe kunderne med at forudsige omsætningen – og dermed behovet for arbejdskraft – på en pågældende dag.
“Vi har allerede lavet en pilot med The Burger Shack, hvor vi forudser omsætningen med en gennemsnitlig afvigelse på 10 procent. Og det er udelukkende på kendt omsætning, vejr-data og kalenderen. Jo flere parametre vi får ind i ligningen, jo mere præcist bliver det,” siger Rasmus Skovdal.
Synergi afsøges
Mens Relion selv er i gang med at udvikle nye funktioner, er planen også, at investeringen fra Werner Storm Valuer skal åbne døre for integrationer med nogle af de andre portføljeselskaber.
“Han er jo medejer af nogle virksomheder, der komplimenterer vores forretning rigtig godt – fx Succesteams, Paperflow, Moneyflow og selvfølgelig Salary, som vi ser potentiale til at lave noget fedt med,” siger Rasmus Skovdal.
Læs også: Toke Kruse sælger Billy – for anden gang i år
Arbejdet med at integrere lønpakken med Salary er allerede gået i gang, hvor udviklerne i de to startup arbejder tæt sammen. Og det er da netop også den slags synergier, der gjorde Relion særligt interessant at investere i for serieiværksætteren.
“Kombinationen af lønprogram og vagtplanlægning er den perfekte kombi. Det er ekstremt vigtigt for Salary at få nogle dybe integrationr, og der kan man sige at timeansatte er meget meget vigtigt. Og der har vi mig på begge side,” siger Werner Storm Valeur.