Åbent brev: 27 vækstvirksomheders opråb til erhvervsministeren
Åbent brev: 27 vækstvirksomheders opråb til erhvervsministeren
@Redaktionen

27 danske startups har sammen forfattet et opråb til erhvervsministeren. Læs brevet i sin fulde længde her.

27 danske startups har sammen forfattet et opråb til erhvervsministeren. Læs brevet i sin fulde længde her.

Åbent brev til erhvervsminister Simon Kollerup fra 27 danske vækstvirksomheder.

Nødråb – vi risikerer at miste en hel generation af vækstvirksomheder

Det er hårde tider for dansk erhvervsliv. Det gælder de store virksomheder, de mellemstore virksomeder, de små virksomheder – og ikke mindst hele laget af startups og andre vækstvirksomheder. Dem har der heldigvis været meget fokus på de sidste år – blandt andet takket være Løvens Hule, hvor Danmark uge efter uge følger nyetablerede og håbefulde virksomheder jagt på kapital. En jagt der efter Corona-krisens udbrud er blevet tæt på umuligt.

De etablerede virksomheder har fået en række hjælpepakker, som skal hjælpe dem med likviditetsudfordringer. En del af disse hjælpepakker kan også hjælpe startups og andre vækstvirksomheder. Men hvis ikke vi skal miste en hel generation af vækstvirksomheder, så er der behov for meget mere og andre tiltag, der er målrettet os vækstvirksomheder. Vi har nemlig typisk ikke positiv drift, men fokuserer på vækst og skalering, og derfor falder vi udenfor en række af de aktuelle støtteforanstaltninger målrettet store, mellemstore, små og enkeltmandsvirksomheder.

Vækstvirksomheder har potentialet til at skabe mange arbejdspladser hurtigt og dermed bidrage til en kortere arbejdsløshedskø samt penge i statskassen post-corona. Vi har potentialet til at løse en række af fremtidens udfordringer, og vi har modet og viljen til at forsøge. Vi har ikke råd til at tabe en hel generation af vækstlokomotiver på gulvet nu!

Derfor har vi besluttet os for dette fælles opråb fra en række startups og vækstvirksomheder, som forhåbentlig bliver morgendagens store brands.

Vi behøver ikke ‘gratis penge’ men kan sagtens klare os med lån – vi har behov for likviditet til at klare os ud på den anden side. Så, tænk os vækstvirksomheder ind i forhold til de løsninger, der er og kommer – giv os mulighed for lån fra Vækstfonden eller statsgarantier for lån fra bankerne, som gør at disse parter rent faktisk agerer aktivt, ligesom de statsgarantier for lån fra bankerne, som gør at disse parter rent faktisk agerer aktivt, ligesom de statsgarantier, Vækstfonden allerede giver de etablerede virksomheder.

Hvis ikke vi får sådanne pakker, vil en række af vores virksomehder og en hel masse andre knække nakken i løbet af de næste måneder. Vi må ikke miste en hel generation af startups og vækstvirksomheder, der har potentiale til at løse problemer, skabe arbejdspladser og betale Danmark tilbage mange gange i de kommende år.

Med optimistiske hilsner (vi er vel iværksættere).

Underskrevet af virksomhederne:

Goodwings, Son of a Tailer, CanopyLan, Heartbeats, Kaffe Bueno, AnnoAnno, Goodiebox, Roccamore, Lovi, Luggage Hero, Queue-it, Takt, Easysize, Am, Happy Helper, Nøie, LastObject, Moodings, Worksome, Dixa, Ocean.io, Listen to News, Fastr, Boon, November First og BotXO.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.