5G øger hastigheden og sikrer dig den hurtigste dækning
5G øger hastigheden og sikrer dig den hurtigste dækning
@Redaktionen

Hvis man har været den heldige ejer af en mobiltelefon gennem de seneste 10 år, har man højst sandsynligt også stiftet bekendtskab med den sommetider dårlige dækning. Dog er det efterhånden mange år siden, at vi i Danmark kunne opleve en dårlig dækning på vores mobiltelefoner. Dette skyldes blandt andet den teknologiske udvikling inden for feltet, hvor vi gennem de seneste år har oplevet 2G-mobilnetværket, 3G-mobilnetværket, 4G og nu det ekstremt hurtigere 5G-netværk. 

I september 2020 blev det nye 5G-mobilnetværk tilgængeligt i Danmark. 5G-netværket sikrer dig den hurtigste dækning i Danmark og gør det nemt for dig at bruge dine mobile enheder i dagligdagen. Den øgede hastighed i den nye 5G-dækning gør det ligeledes muligt for dig hurtigt at downloade materiale til din telefon eller til din tablet. 

Hvad er 5G-mobilnetværk, og hvilke fordele har det?

Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark er gode til at bruge vores mobile enheder i hverdagen. Vi er særligt glade for vores smartphones – eksempelvis vores iPhones og vores Android-telefoner. Og for de fleste er det utrolig vigtigt, at de har en god mobildækning på deres telefon. 

Med et 5G mobilabonnement sikrer du dig ikke blot de bedste forudsætninger for din mobile dækning. Du gør samtidig også både din internetadgang meget hurtigere og meget nemmere. 

For at tydeliggøre, hvor hurtigt 5G-netværket er, kan man blandt andet sammenligne det med 4G-netværket. Normalhastigheden for 4G-netværket er omkring 10 til 70 megabit i sekundet, hvorimod 5G kan opnå en hastighed på omkring 1.000 til 2.000 megabit i sekundet. Der er altså en utrolig stor forskel på de to mobilnetværk.

Hastigheden er blandt andet også medvirkende til, at vi kan kommunikere mere effektivt med hinanden samt uploade billeder og videoer uden problemer, når man benytter sig af sin smartphone eller tablet.

Sådan dækker 5G i Danmark 

I Danmark følger vi utrolig godt med i den teknologiske udvikling. Derfor er vi også heldige med dækningen af det nye 5G-netværk, idet stort set hele landet er dækket. På den måde er du sikker på, at du altid har dækning på din smartphone, ligegyldigt hvor i landet du befinder dig. 

Du kan derfor være sikker på, at din forbindelse ikke forsvinder, selvom du er på en festival inde i en skov, til en koncert med mange mennesker eller generelt bare opholder dig steder, hvor netværket bliver brugt af mange. 

5G-mobilabonnementer er tilgængelige til de fleste smartphones – lige fra Samsung og Apple til Sony og Nokia. Det sikrer dig altså, at du ikke nødvendigvis behøver at skifte din telefon, selvom du vil have et nyt mobilabonnement med 5G. 

Hvad kan 5G ellers bruges til? 

5G-netværket åbner dørene for en verden af nye teknologiske muligheder. Ud over at 5G kan bruges til smartphones, tablets og andre mobile enheder, kan det også bruges til at skabe fremtidens teknologiske løsninger. 

Idet der har været en markant stigning i hastigheden hos 5G-netværket, åbner det dørene for nye muligheder inden for blandt andet selvkørende biler, robotter, fjernstyrede maskiner og IoT. 5G-netværket er ikke blot med til at sikre os den bedste og mest tilgængelige kommunikationsvej, det er også med til at forme fremtidens teknologiske muligheder.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.