You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

23-årige Ronnie vil ramme gamerne både online og offline med hjælp fra Jacob Risgaard

Sådan så det ud, da 23-årige Ronnie Olesen her til aften trådte ind i Løvens Hule, og pitchede sin forretning Geek’d til investorerne. Foto: DR/United.

Med en særlig stemning af mandehule har Geek’d ramt et butikskoncept, der lokker gamerne til. Det skal nu udbredes til hele landet – både online og med flere fysiske butikker – sammen med Coolshop-ejeren Jacob Riisgaard, der investerede 400.000 kroner i Ronnie Olesen i aftenen udgave af Løvens Hule.

Med en særlig stemning af mandehule har Geek’d ramt et butikskoncept, der lokker gamerne til. Det skal nu udbredes til hele landet – både online og med flere fysiske butikker – sammen med Coolshop-ejeren Jacob Riisgaard, der investerede 400.000 kroner i Ronnie Olesen i aftenen udgave af Løvens Hule.

Den 23-årige iværksætter Ronnie Olesen har på tre år flyttet sin gamer-forretning Geek’d fra svigerforældrenes stald i vestjyske Ølgod til en kombineret online- og fysisk butik med en millionomsætning.

Men i aftenen udgave af Løvens Hule kunne han også fortælle, at succesen ikke er kommet uden modgang. Som 15-årig vågnede han nemlig en dag op med en uprovokeret rygskade, som gjorde ham lam i benene, så han endte i kørestol og måtte igennem en lang genoptræning.

Som en ekstra skefuld modstand, forlod hans forretningspartner virksomheden kort forinden optagelserne til Løvens Hule, hvilket var tæt på at få ham til at droppe at deltage. Men i sidste ende endte vi med at se ham i aftenens, og selvom det startede nervøst foran de fem prominente løver, gik det lige som han havde drømt om.

”Jeg kan ikke selv huske alt, hvad der skete derinde. Men det forløb som planlagt. Det var selvfølgelig mange procent, men jeg var også klar over, at man skal være villig til at ofre nogle ekstra procenter. Og det var Jacob jeg ville have med, så det var helt perfekt,” fortæller Ronnie Olesen.

Læs også: Med løve-hjælp er WeldingDroids svejserobot klar til salg

Den 23-årige iværksætter søgte som udgangspunkt 400.000 kroner for 10 procent, men endte med at måtte afstå 35 procent til løven Jacob Risgaard for 400.000 kroner.

Løven er allerede igang

Selvom de sidste investeringspapirer først blev underskrevet i starten af januar, er samarbejdet mellem løven og den 23-årige iværksætter fra Ølgod allerede begyndt at udvikle sig.

”Første step var indkøb. Vi skulle finde ud af, hvor jeg havde stor nok volumen i forvejen, og hvor vi kunne spare noget på at købe ind sammen. Og så har jeg fået fuld adgang til deres varelager, så jeg lige har tilføjet 35.000 produkter til varekartoteket,” fortæller Ronnie Olesen.

Derudover betyder samarbejdet, at den enlige iværksætter fra Ølgod med ét har fået adgang til et væld af ressourcer, der kan hjælper ham med at vokse virksomheden.
”De har jo mange dygtige folk, som jeg nu kan trække på – regnskab, markedsføring og kamerafolk. Så jeg har fået adgang til 360 graders hjælp omkring forretningen,” siger Ronnie Olesen.

En del af strategien hos Geekd er at deltage i LAN parties med et pop up butik hvor de sælger gamergrej til deltagerne I Løvens Hule lovede Jacob Risgaard den 23 årige iværksætter adgang til et LAN party i Aalborg som Coolshop sponserer i den kommende weekend Det er dog afblæst i år fordi Geekd i stedet satser på at tv omtalen giver ekstra omsætning der skal håndteres i løbet af weekenden

Satser både online og offline

Løverne var sådan set alle sammen imponerede over Geek’d men sprang i stor stil fra, fordi der manglede en plan for, hvordan virksomheden gik fra at være en lille succesfuld forretning til et stort, landsdækkende bæst.

Derfor gik en del af snakken også på, om strategien skulle være at rejse mange flere penge og opkøbe sig til volumen omkring i landet, eller om man skulle vokse gennem selv at åbne butikker.

”Strategien som den ser ud nu er, at vi skal udvide til flere butikker. Èn af de drømme, jeg selv har, er at komme ud og lægge brand til mindre og mellemstore, lokale it-butikker. Vi er i gang med at forhandle med ét sted om lokaler, og det skal selvfølgelig være samspil mellem online butikker og fysiske butikker,” siger Ronnie Olesen.

Investoren Jacob Risgaard har selv skabt en millionforretning ved at udnytte digitale muligheder, men han ser et kæmpe vækstpotentiale i den vestjyske virksomhed og de fysiske butikker.

Læs også: Trods mobilshopping, digitaliserede services og bigdata: Købmandsskab og gode oplevelser er stadig nøglen

“Ronnie har formået at skabe en succesfuld forretning på rekordtid, der har fokus på onlinedelen med fysiske butikker i ryggen. Det er en virksomhedsstategi, vi selv bruger hos Coolshop, hvor legetøjskategorien på webshoppen bliver understøttet af fysiske legetøjsbutikker. Online shopping går kun én vej, og det er frem, men vi må ikke glemme butikkerne,” siger han.

Der var kø foran indgangen da Geekd i efteråret 2018 åbnede sin første butik i Ølgod Nu gør den 23 årige iværksætter sig klar til at åbne næste butik

Lokker kunderne ind i mandehulen

Selvom det kan virke omsonst at satse på fysiske butikker i en virkelighed, hvor butiksdød synes at være den faste fortælling, lader det til at Ronnie Olesen med sit butikskoncept har ramt noget særligt, der lokker folk ud af sofaen og ind i butikken.

”Vi har oplevet at kunder kommer til butikken fra både Sjælland til Nordjylland for at se produkter – det eneste sted, de ikke er kommet fra endnu, er Bornholm. Det viser bare, at der er et hul i markedet, hvor vi kan komme ud og ramme hele Danmark,” siger Ronnie Olesen.

Læs også: Tema – Fremtidens Retail: Vinder mobilen eller digitaliserede butikskoncepter?

Hans bedste bud på, hvad der lokker kunderne til at tage den lange køretur for at besøge butikken, er, at han i lokalerne i Ølgod har formået at skabe en særlig mandebutik. Og det er den stemning der nu skal udbredes til flere butikker – både gennem egne og franchise-butikker.

”Der er ikke noget der rammer shoppe-segmentet til mænd, med mindre det er tøj. Der tror jeg bare, at vores ’man cave’-stemning med alt i hightech og elektronik rammer både mænd og drenge. Jeg ved ikke, hvad der gør forskellen, men jeg kan se, at de kommer hele vejen fra Sjælland for at få den rå nørdekerne og personlighed, som vi har,” siger han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY